Dacian Cioloș, la parada militară de Ziua Națională: Am nevoie de timp pentru a construi ceva durabil

01 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Dacian Cioloș, la parada militară de Ziua Națională: Am nevoie de timp pentru a construi ceva durabil

Premierul Dacian Cioloș a asistat, astăzi, la parada militară din Piața Constituției organizată cu prilejul Zilei Naționale a României.

La final, șeful Guvernului a transmis românilor că simte presiunea care se pune asupra lui pentru a schimba ceva în politică.

"Sunt conștient de misiunea dificilă pe care o are guvern actual, mai ales după o perioadă de tensiuni în care așteptările României sunt foarte mari. Vreau să transmit românilor că am înțeles foarte bine acest mesaj. Am nevoie doar de timp, nu o să stăm ascunși. Vrem să construim în mod durabil, să facem ca instituțiile statului din subordinea guvernului să evolueze. Voi conlucra cu partidele politice din Parlament, sperând că vom vedea o evoluție din perspectiva percepției cetățenilor. Voi rămâne deschis la semnalele din partea lor. Ca să schimbăm România trebuie să ne schimbăm pe noi înșine. În fiecare zi trăiesc ca și cum ar fi prima sau ultima la guvern. Vreau să folosesc energia ca să facem lucrurile să evolueze și, la sfârșitul anului 2016, să trăim cu mai multă încredere, că sunt lucruri care se pot schimba", a spus Dacian Cioloș.

Parada Militară Națională de 1 Decembrie, la care au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș și alți reprezentanți ai instituțiilor statului, s-a încheiat, după aproximativ o oră în care au defilat peste 2.600 de militari și specialiști, cu 360 de mijloace tehnice.

Militarilor români li s-au adăugat detașamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Comandantul paradei a fost generalul-maior Adrian Tonea, locțiitorul șefului Statului Major General, a doua funcție în ierarhia Armatei Române, acesta fiind unul dintre cei mai experimentați ofițeri români, cu mai multe misiuni în teatrul de operații din Afganistan.

După defilarea mașinii în care s-a aflat comandantul paradei, au urmat defilarea purtătorului Drapelului de Luptă al Statului Major General și purtătorii steagurilor de identificare ale Forțelor Terestre, Aeriene, Navale, al Comandamentului Logistic Întrunit și al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, precum și a purtătorilor steagurilor de identificare ale unităților participante la misiunile din teatrele de operații.

La parada din acest an a defilat în premieră și un detașament format din militari răniți în misiunile executate în afara granițelor, în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan. A defilat de asemenea, în premieră, detașamentul format din militarii Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est a Alianței Nord Atlantice, structură care va asigura o prezență vizibilă și constantă a NATO în România.

Alte stiri din Politic

Ultima oră