118 milioane de euro vor aduce investitorii chinezi în România. Fabrică la Brașov, centrale solare, imobiliare, educație

10 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
118 milioane de euro vor aduce investitorii chinezi în România. Fabrică la Brașov, centrale solare, imobiliare, educație

Cinci proiecte de investiții ale unor companii chineze în România, în valoare de peste 118 milioane de euro, au fost semnate, informează Ministerul Economiei.

Proiectele de cooperare bilaterală vizează domeniile auto, energie regenerabilă, imobiliare și educație. Astfel, investitorii chinezi intenționează să construiască o fabrică de componente auto la Brașov, investiția în acest sens fiind estimată la 45 de milioane de euro. De asemenea, se are în vedere un proiect în domeniul ornamentelor auto, care va fi realizat cu o investiție în valoare de 17,6 milioane de dolari, și construcția, în România, a unei centrale solare de 20 MW, investiție în valoare de 33 de milioane de euro. Totodată, chinezii intenționează să investească 23 de milioane de euro în dezvoltarea unor complexe imobiliare în zona Capitalei și să dezvolte un proiect de cooperare și schimb de experiență în domeniul educației în Hunedoara.

Potrivit acestuia, comerțul dintre România și China a ajuns, anul trecut, la 3,8 miliarde de dolari.

"Vă vom sprijini atât pe plan turistic, cât și pe plan comercial, astfel încât tot mai multe produse românești să ajungă pe piața chinezească. Guvernul susține toate companiile chineze care doresc să dezvolte proiecte de infrastructură feroviară, proiecte energetice sau de turism în România. Ceea ce ne dorim de la statul român este o mai bună coordonare pe aceste proiecte, ținând cont că anumite companii au semnat deja acorduri de investiții", a afirmat ministrul chinez al Comerțului, Gao Hucheng.

Alte stiri din Politic

Ultima oră