Unde mergem ? Concerte din weekend

11 Iul 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem ? Concerte din weekend Galerie foto (2)

Vineri, 12 iulie

Nicu Alifantis live la Muzeul Naţional al Literaturii Române, ora 19.00. Artistul a declarat: “Vă invit la o-nșiruire de cântece-ncinse în luna lui cuptor! Povestiri, amintiri și bălăduțe în grădină la muzeu, printre oameni și crenguțe! Și de-o fi s-adie vântu', poate ne mai poartă gându'... Iar de nu o fi s-adie, supărare să nu fie. Eu îți cânt să-ți treacă baiu', iar tu vânturi evantaiu' ”

Taraful lui Bibescu, ora 19.00, la Grădina Sticlarilor, cu invitați speciali Neluță Neagu și Svetlana Perjovschi. Mieluță Bibescu, clarinetist și saxofonist virtuoz, provine dintr-o familie cu tradiție muzicală, tatăl lui fiind un muzician consacrat. A început să experimenteze fuziunea dintre jazz și muzica lăutărească încă din tinerețe, devenind treptat promotorul unui nou stil de gypsy jazz, un curent diferit de gypsy jazz-ul vest european al lui Django Reinhardt. Astfel, în 1992, Gypsy Bibescu a fost prima formație care a combinat armonios jazz-ul cu muzica lăutăreasca românească. În perioada următoare Mieluță Bibescu a susținut numeroase turnee, în special la Paris, unde a devenit Mielle Bibescu. Programul muzical va fi variat și va conține atât melodii vechi țigănești cât și piese de jazz. Taraful lui Bibescu: Mieluță Bibescu - clarinet, saxofon, Neluță Neagu – voce, Svetlana Perjovschi – voce, Geo Miu – țambal, Constantin Fulgerică – acordeon, Marius Gore – contrabas. Prețul unui bilet este de 50 lei.

În fiecare vineri, de la ora 22.00, La Hard Rock Cafe avem muzică, voie bună și deconectare la Unplugged Friday. De această dată Andi îţi pregăteşte un concert acustic din care nu vor lipsi hituri precum „It's A Man's World” (James Brown), Are You Gonna Be My Girl (Jet) sau Ocean Drive (Duke Dumont). Andi a lansat două single-urile de succes - “Fluturi” şi “Nu scapi de ce ţi-e frică” şi a avut numeroase apariţii live. Atunci când nu se află pe scenă, este compozitor şi producator la studioul DeMoga. Muzica face parte din viaţa lui încă din copilărie şi este resortul care i-a purtat paşii către show-urile TV X Factor şi Vocea României. Intrarea este liberă.

Două nopţi de party, la B52, ora 22.00. B52 se răzbună pentru 5 zile în care a făcut pauză. Cu dans, muzică, pahare. Cu tine şi cu ai tăi. Hai şi tu. Intrare liberă.

La True Club, concert FreeStay, de la ora 22:00. Formaţia FreeStay este o trupă apreciată pe scenele din Bucureşti şi din ţară. Cu fiecare apariţie, trupa şi-a consolidat poziţia de show-band de top şi a încântat publicul, prin repertoriul variat şi prin prezenţa scenică inegalabilă. FreeStay înseamnă: Florin Ristei – voce, Șerban Niculae – clape, voce, Alin Teodorescu – clape, Alin Ilieș – chitară, Benny Andreica – bass și Vladimir Grafu – tobe. Acces general- 30 de lei

We Love Retro Music  la Revenge Club. Mai ții minte hit-urile anilor '90 și 2000? Încă mai ai în minte versuri de la Backstreet Boys, Spice Girls , Britney Spears, O-Zone, N&D, 3Sud-Est, Andre sau Simplu? Atunci avem un playlist perfect pentru ține, cu melodii care sigur o să-ți aducă zâmbetul pe buze. Ne vedem pe ringul de dans în fiecare zi de vineri. Strada Gabroveni 16, Rezervari: 0734 255 333

Sâmbătă, 13 iulie

La Arenele Romane, Alternosfera invită publicul la cel mai mare concert din istoria trupei. Evenimentul este prilejuit de aniversarea celor 20 de ani de la înființare și face parte din turneul de promovare a albumului "Arhitectul din Babel". În deschiderea concertului vor urca pe scenă două formații din Republica Moldova, Cronic și FlashBlood. Program concert: 19:00 - Deschiderea porților, 19:20 - 20:00 – Flashblood, 20:20 - 21:00 – Cronic, 21:30 – Alternosfera. Acces General - 110 lei, Golden Circle - 150 lei, *Supliment VIP : 150 lei - supliment valabil doar cu bilet deja achiziționat. Include autografe și poze cu trupa.

De la ora 19:00, la Contego The Coffee Factory, concert de muzica braziliana cu Mara Halunga & Cauê de Marinis Project. Cauê este brazilian nativ, chitara lui cântă sufletul poeziei din São Paulo și Rio de Janeiro. Mara este din România, povestitoare sensibilă în muzicala limbă portugheză, călătorește des între București și São Paulo, care a devenit a doua ei casă. Si- a descoperit pasiunea pentru muzica avand ca modele artisti precum Irina Sarbu , Alex Man sau Catalin Milea a căror eleva a fost. Melodiile lor vă vor seduce urechile și sufletul, astfel încât veți dori mai mult. Contego The Coffee Factory este pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 54 (la 2 minute de mers pe jos de la stația de metrou Izvor). Rezervari : 0731 065 207

Trupa Time Out te invită la o feerie muzicală pe terasa Hard Rock, în care îi vei regăsi pe Speedy Gonzales, Freddie Mercury, Tina Turner şi Elvis, alături de multe alte personaje şi refrene celebre. În propriile cuvinte, membrii trupei sunt "o gaşcă de săriţi de pe fix din Bucureşti, cu importante accente de nebunie în cel mai distractiv mod cu putinţă", aşa că nu pierdeţi întâlnirea cu TimeOut de la Hard Rock Cafe. Distracţia  începe la ora 22.00 şi intrarea este liberă.

Duminică, 14 iulie

Coma X Mihaela Glăvan / Colecție Capsulă @ Control Club, 17:00 - 23:00. Când cel mai cool designer de încălțăminte se întâlnește cu cea mai cool trupă de alternative se întâmplă lucruri noi: coming up one of a kind capsule collection. Drum beats & applauses & pe terasă la Control Club. + The exotic sounds of Hefe

Florian Stoica si Victor Solomon, (foto 1), legende ale rock-ului romanesc, live la The Drunken Lords, ora 20.00. Vom asculta piese celebre ale trupei Conexiuni ca TU”, “MAI RAMAI PUTIN”,, “VIATA DE ROCKER", si nu numai, interpretate chiar de catre cei care le-au compus si le-au transformat in titluri de afis pe marea scena  a muzicii rock romanesti. Sustinere artisti : 20 de lei, acces public : ora 19.00. After concert party w./ Resident Dj #Madaleen. Intrarea Selari nr 3-5, Rezervari : 0736 238 815

BEAT bar umanist va invita de la ora 20:00, la un concert de muzica clasica sustinut de Light Quartet (foto 2).  Elena Albu – voce, voară, Irina Răducanu – vioara 2, Rebeca Tănasie - violă și Camelia Iancu – violoncel se prezintă astfel: „Încă de la înființare, în vara anului 2014, ne-am propus să încântam publicul, abordând piese de genuri diferite, într-o manieră proprie. Pe parcursul existenței noastre, ca cvartet, am început să ne punem la încercare creativitatea și astfel să lărgim și paleta genurilor. În prezent, abordăm piese din sfera muzicii clasice(arii din opere celebre), pre-clasice (baroc), latin-americană (tango-uri), cafe-concert, piese jazz, coloane sonore celebre, din filme și desene animate, coveruri pop, pop-rock si rock, piese de actualitate, ajungând până la reinterpretarea unor piese din zona muzicii tradiționale românești (Maria Tănase). Repertoriul nostru cuprinde peste o sută de lucrări interpretate instrumental sau vocal-instrumental. Printre aparițiile noastre publice se numără concertele susținute alături de trupa rock Luna Amară (Cluj),  recital în cadrul Galei ArtOut,  Festivalului ,,Muzică clasică la metrou”, apariție în emisiunea Imi place sa LogOut cu Bogdan Serban (Radio Guerrilla) și la Radio3Net "Florian Pittis"  . Contributie muzicieni 25 lei. BEAT bar umanist, Vasile Lascar 29, colt cu Batiste, 4 min Rosetti/TNB, 0720 854187.

Sezonul România-Franța 2019 se încheie în Parcul Carol, cu  Vunk, Delia, Cali –  doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena amplasată special în parc. Începând cu ora 11.00, porțile Parcului Carol din București (Bulevardul Mărășești) sunt deschise publicului pentru a participala evenimentele care marchează finalul Sezonului România-Franța. Astfel, pentru a intra în atmosferă, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un spectacol de teatru de stradă susținut de actorii Companiei de Teatru Masca. De la ora 18.00 începe concertul care reunește artiști români și francezi. Una dintre cele mai vechi și apreciate formații de rock românești, Trupa Vunk, va fi cea care va deschide concertul, urmată de Cali, autor, compozitor și interpret francez al cărui prim album, „L’amour parfait”, a devenit între timp disc de platină. Delia intră în scenă de la ora 20.00, iar seara continuă cu Hyphen Hyphen, formație franceză de muzică electro-pop care are în palmares un premiu „Victoires de la Musique” (2016), echivalentul francez al Premiilor Grammy. Un spectacol unic de artificii va încheia concertul la ora 22.30. Groupe F, companie franceză specializată în show-uri live și evenimente pirotehnice, va umple cerul Capitalei de artificii. Intrare liberă.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră