Vineri, 23 martie
După cincisprezece ani, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandru Andrieș și Mircea Vintilă revin cu spectacolul "Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei". Evenimentul are loc la Circul Metropolitan București , de la ora 19.30 şi este sold out.
Concert Gothic / Machiavellian God în Yellow Club (Str. Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 1, Sector 3). Gothic este una dintre formaţiile de referință pentru muzica metal din România, cu o activitate de 25 de ani, peste 500 de concerte în țară și străinătate, sute de apariții difuzate în emisiuni de specialitate pe posturile naționale de radio si televiziune și numeroase articole și interviuri apărute în cele mai mari publicații din România și străinătate. Albumul de debut `Touch of eternity` (1998 Bestial Rec) a fost unul dintre cele mai bine vândute albume din metalul românesc în anii 90, piese ca Anguish, Regrets si Memorial Winter devenind adevarate hituri, cântate în cor de fani la concertele formaţiei. Celebra publicație germană `Metal Hammer` a acordat nota 9 (din 10) acestui album. In 2012 Gothic a câștigat concursul Wacken Metal Battle, competiție națională, concertând cu succes la Wacken Open Air. În 2015 a intrat în studioul Consonance din Timișoara pentru a înregistra părțile de tobe pentru noul album – Demons. Restul de instrumente au fost înregistrate în studioul propriu, albumul fiind mixat de Alin Petruț în colaborare cu Nimrod Szedlacsek (Corvin Studio Cluj). În ianuarie 2017 formația lansează `Demons` sub egida Loud Rage Music, album ce beneficiază de o promovare intensă din partea labelului transilvănean si obține în continuare cele mai bune cronici în mass-media internațională. Machiavellian God si-a pus bazele in toamna anului 2016 ca proiect menit sa exploreze laturile intunecate ale psihicului uman folosindu-se atat de progresiile muzicale ale instrumentistilor Mihai Dinuţă (chitară), Alex Gheorghe (chitară), Valentin Cristocea (bass) si Emi Ravasel (tobe), cat si de versurile profunde ale lui Vlad Plapcianu (voce). Omul care cunoaste suferinta, atat mentala cat si fizica, ajunge sa vada in aceasta o solutie pentru a-si depasi conditia. Adoptand acest pricipiu de a-si cali victimele prin tortura, Zeul Machiavelic isi zdrobeste creatia pentru a o desavarsi. Concertele încep la ora 20.00 iar intrarea este 20 lei
La Fratelli Studios, Vița de Vie lanseză un nou single și videoclip, extras de pe partea a doua a albumului Şase/Şase, Şase. Pentru Șase (-) Vița de Vie și-a propus ca fiecare din cele 6 piese care va compune albumul să aibă și un suport video iar rezultatele vor fi pe măsura. Au păstrat simbolistica generală a conceptului Șase/Șase, însă au simțit nevoia să aducă ceva în plus. Pe 23 martie, Fratelli va fi gazda evenimentului de lansare al single-ului și videoclipului cu numărul trei extras de pe albumul ce se va lansa în toamna acestui an.Despre Vița de Vie putem să vă povestim multe: că fac muzică de peste 20 de ani, că au lansat 9 albume, dar poate ce-i mai important e că au crescut împreună cu fanii lor și au avut grijăunii de ceilalti. Pentru ei au încercat să țină mereu ștacheta ridicată, iar asta i-a adus în locul pe care îl ocupă azi. Continuarea tradiției sprijinirii trupelor din noul val a devenit o obligativitate morală pe care noi ne-o asumam. Drept pentru care opening acturile acestui spectacol vor fi realizate de trupele: Tourette Roulette, Flesh Rodeo şi Fried Friend. Biletele, 70 de lei până pe 23 martie și la locatie, în limita disponibilității, se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua magazinelor partenere.
De la ora 20.00, mare prilej de sărbătoare La Nenea Iancu, monșer, aniversara de 3 ani, cu un program de zile mari: concert-teatru-concert. Organizatorii au lansat următoarea invitaţiune: “Fiecare vizită a voastră este o adevărată sărbătoare, așa că v-am pregătit un spectacol închinat bucuriei de a fi: „Stand Up, Lechaim!”, ce poartă numele faimosului toast „Pentru viață!”. Cântece tradiționale românești și idiș, îndrăgite de fiecare generație, vor fi aduse împreună într-un spectacol – îndemn pentru a ne convinge să ne ridicăm în picioare în fiecare zi rostind o urare uriașă în cinstea vieții. „Aseară ți-am luat basma”, „Dire Gheld”, „Trenule, mașină mică”, „Lechaim!”, „Bun îi vinul ghiurghiuliu” sau „Ciribim-Ciribom” sunt doar câteva dintre cântecele care fac parte din programul inedit al concertului. Alături de Maia Morgenstern vor concerta membri ai Orchestrei Teatrului Evreiesc de Stat: Bogdan Lifșin (acordeon), Rodica Doija (vioară) și Sorin Dobrotă (clarinet). Regia: Maia Morgenstern. Veți asculta Klezmer autentic, oraţii de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice, într-un mix muzical din care răzbate exuberanţa, bucuria, veselia. ”Stand Up Lechaim!” ne aminteşte, cu optimism, speranţă şi voie bună că avem moşteniri culturale impresionante pe care trebuie să le preţuim. Și asta nu este tot! Vă spuneam la început despre trio-ul concert – teatru – concert. Așadar, concertul va avea două părți, iar între cele două va avea loc un moment – surpriză din Caragiale interpretat de Maia Morgenstern și Claudiu Istodor. Cu această sublimă ocaziune, să petrecem și să continuăm ce am început împreună... cu și mai mare ambiț! Prețul biletului este de 35 de lei și poate fi achiziționat la intrarea la spectacol. Accesul se face în limita locurilor disponibile, prin rezervare din timp la numărul: 0747.020.603”.
Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut / Sonya live @ Control. Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut este o trupă post rock/tripcore fondată în 2015, inițial ca un one-man project al lui Vlad Enescu, bassistul trupei progressive metal, Axial Lead. La aproximativ 6 luni de la lansarea primului EP „Susurul Râurilor Care Curg în Jos, sau în Sus, Depinde Cum Te Uiți”, în luna iulie a anului 2016 s-a închegat un grup în toată regula și lui Vlad i s-au alăturat Matei Pușcaru la bass (:umbra, NoruNegru), Stere Câmpean la tobe (Stema, :umbra) și Mircea Becherescu la chitară (ex Aeon Blank & Sunet Fin). Sonya este o trupă de post rock înființată în Budapesta în 2013, având inițial doi toboșari. Primul show al trupei a coincis cu lansarea primului lor videoclip al piesei“Kitchenfloor”, care mai târziu, in 2014 a câștigat premiul de “Cel Mai Bun Videoclip al Anului” oferit de Viva Comet Ungaria. Acest fapt i-a încurajat pe membrii Pali Somlo, Gabor Radics, Dexter, Lajos Dobos și Sonya Korbucz să își continue drumul și să facă muzică în continuare. Trupa a lansat un EP în octombrie 2015, iar la începutul anului 2018 a intrat în studio pentru înregistrarea celui de-al doilea material. Un eveniment ValRock, ce începe la ora 21.30. Prețul unui bilet este de 20 de lei şi se poate procura de la intrarea în locație și în format electronic accesând https://eventbook.
La Clubul Ţăranului, de la ora 21.00, concert Marius Mihalache Band. Un excepțional artist al țambalului, Marius Mihalache a început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei Scala din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice. “Back to swing” abordeaza jazz-ul anilor 1920. Reintors pentru o perioada de timp in Romania, stabilit de trei ani de zile in Statele Unite ale Americii, Marius Mihalache aduce cu el acest proiect care vorbeste despre întoarcerea la anii `20-`40, la perioada bunei dispoziții, intoarcerea la petrecerile lui Gatsby, la jazzul plin de viață, la pantofii rupți pe ringul de dans și la ținutele purtate cu stil. Back to swing este o poveste plină de spirit și improvizație reunită in acordurile trupei, presarata cu strălucirea sunetului tambalului si a compozitiilor artistului Marius Mihalache. MMB este Marius Mihalache – ţambal, Arabela Nicolau – voce, Lorin Mihalache – tobe, Florin Parfene – bass. Invitat: Mandela – flaut. Bilet: 40 lei, rezervari la tel.021 310 8048.
Mike Godoroja & Blue Spirit au concert în Barfly (Str. Olteni nr.3) de la ora 22.00. Este povestea blues-ului în interpretarea live cu caldură și dăruire de către Mike Godoroja - voce și inspirație, Vali Vătuiu - tobe imposibile, Alin Păun – chitare, Tibi Duţu - bass și atitudine, Dorian Pîrvu - orgă Hammond. “O seară de neuitat în care muzica adevărată își va cunoaște auditoriul perfect” spun organizatorii.
De la ora 20.00, Londophone (Zalomit 2) îl are ca invitat special pe Igor Dînga, fondator al formației Cuibul şi producător muzical Zdob și Zdub. Considerat "părintele rockului moldovenesc postsovietic", Dînga s-a născut la 25 iunie în anul 1968 în orașul Slobozia, raionul Tiraspol, Republica Moldova. A absolvit școala medie de muzică, clasa – baian. În timp ce şi-a satisfăcut serviciul militar la Sokoliniki, Moscova a fost în mijlocul evenimentelor legate de formarea, apoi de înflorirea muzicii rock din Rusia. Odată reîntors la Chișinău în anul 1989, visează să creeze o formaţie rock acasă. Aşa s-a născut Cuibul din Chișinău înființat în 1991. După 6 albume, o perioadă de pauză și o revenire în 2010 cu un nou material, anul 2013 marchează stabilirea trupei într-o nouă formulă alături de vocalista Lidia Scarlat. Cuibul – componența actuală-Igor Dînga (chitară, vocal), Lidia Scarlat (vocal), Andrei Boico (bass), Serghei Petrenco (tobe, cajon), Stanislav Culcicovschi (clape, acordeon). În această componență au cântat în deschidere pentru The Cardigans și Morcheeba, iar acum se pregătesc pentru lansarea unui nou album cu 14 piese în format acustic-cameral.
Sâmbătă, 24 martie
Cea mai bună trupă de blues ardelenesc, Nightlosers, cântă de la ora 19:30, la Romexpo in cadrul FishFest. Înființată în 1994, formaţia Nightlosers cântă “un etno blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale bluesului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești. Aceste interveții sunt montate în conformitate cu o imagine a formației care pare desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi a ajuns întâmplător pe o scenă – spun chiar ei, artiștii”. Intrarea este 30 de lei.
Seria Concertelor Aniversare 14 ani de Underworld continuă cu Recycle Bin, grupul bucureştean ska punk prezentându-se astfel "Am aparut din cenusa odioasa a muzicii punk romanesti prin fuziunea Pokemonului cu doi dintre membri ex-trupei Buzz ce urau visceral muzica emo ( Bitza si X-u’) si cu anarho punkistul Grim, ce activa la modul senzational in trupa Cobe." Concertul va începe în jurul orei 22.00, intrare 15 lei
Zdob și Zdub, Gândul Mâței, Alex Calancea band & Guz și Cuibul cântă la ediția Centenar a Concertului #dinBasarabia, la Arenele Romane (cort încălzit), începând cu ora 19.00.Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut și susținut de Institutul Cultural Român, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni și Biroul Relații cu Diaspora al Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara (27 martie 1918). Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua magazinelor partenere, la următoarele preţuri- 50 lei – Presale, până pe 23 martie; 60 lei – în ziua evenimentului și la intrare. Golden Circle - 60 lei – până pe 23 martie; 80 lei – în ziua evenimentului, la intrare.
Spectacol Zoltan Butuc la Clubul Ţăranului: Frunză verde de albastru, prilejuit de împlinirea a 85 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu (31 martie 1933). Iată ce spune actorul braşovean: “.. S-a dezdurerat de viață, de propria-i viață și a lăsat o poezie mai bogată, mai altfel - puternică, vie, seducătoare prin sensuri și alcătuire. A primenit limba ca nimeni altul și pentru asta se cuvine mai mult de-o reverență. Se cere o întâlnire, o intersectare, o îmbăiere în POEZIA sa. Fiecare pe felul lui. Și-asta cât mai des. Eu am îndrăznit un disc pe care vi-l așez dinaintea sensibilității voastre atât de încercată în cotidianul de acum. "Butucul limbii (cum spunea cu o metaforă genială Fănuș Neagu) nu stă în frunzele lui și nici în vița lui. Butucul acestei limbi stă în pământul acestei țări. El nu poate fi văzut cu ochiul altuia și nici ronțăit cu dinții sobolului. Vezi-l tu cu ochii tăi și pipăie-l cu mâna ta "- Nichita Stănescu. Eu asta am făcut. Am luat din el cât am putut și-am adăugat din mine tot cât sunt și-a ieșit Frunză Verde de Albastru”. Intrarea este 30 lei, rezervari la tel. 021 310 8048.
În clubul Have a cigar(str. Dianei 11) are loc ediţia cu numarul 19 a târgului de vinyl. Program târg 11:30 - 18:00 cu peste 10 000 de discuri cu muzica pe vinyl, schimburi de discuri (cei care vor sa schimbe discuri sunt bineveniti). Pentru detalii sunati la numarul de telefon 0769 601111.
Duminică, 25 martie
Metale grele cu Carnifliate/death şi Snøgg/black la Yellow Club. Cea mai napraznica formatie din Slovenia, Carnifliate aduce ascultatorii metalului extrem la o noua cantare ca la carte! Daca death metalul si grind-ul inseamna totul pentru tine, Carnifliate este genul de trupa care te face sa te urci pe pereti de la prima piesa. Extrem de dinamica, tanara formatie slovena revine in Bucuresti, concertul din Club Yellow facând parte din turneul "March of Death", in care vor prezenta atat primul album, cat si piese proaspete! Snogg este o formatie ce a pornit la drum in 2013, avand ca titulatură "zapadă", in limba slovenă şi componenţa: Ulv - chitară, clape, voce, ritualuri, Mørke - tobe, vrajitorii. Etichetata ca "freeride black metal", in 2016 trupa lanseaza primul demo, poate unul din cele mai experimentale din ultimii ani, urmat de EPul "Qivitoq". In martie, dupa mai bine de un an, vom revedea Snøgg in Romania, cu noul lor material ("Abeloth") si intr-o noua formula scenica. Accesul publicului- ora 19.00 iar concertele încep la 20.00. Sunt permise fotografiatul si filmatul dar este interzis accesul cu bauturi si mancare aduse din afara clubului. Stand de CDuri si tricouri. Pret bilet: 20 lei (de vanzare doar la intrare). Precizare: acest concert este non-profit, toate incasarile rezultate sunt folosite pentru organizarea evenimentului.
Concert Nightlosers la Clubul Țăranului, de la ora 21.00. În cei peste 20 de ani de existență au concertat la festivaluri din mai toate țările din Europa, dar și în orașe din SUA și Canada. Sunt cunoscuți de publicul larg datorită pieselor „Bețivan Ratat” și „Dragostea-i ca și o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei prezent și el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească și românească). Intrarea este 35 lei, rezervari la tel. 021 310 8048.
Formația berlineză Dictaphone concertează, în club Control, de la ora 20.00, în cadrul Avant Sessions, o nouă serie de evenimente organizată de Liveland și Control Club. Înființat la sfârșitul anilor ’90, la Berlin, Dictaphone este proiectul multi-instrumentistului Oliver Doerell, originar din Bruxelles. În 2000, acestuia i s-a alăturat berlinezul Roger Döring, cei doi împărtășind pasiunea pentru muzica belgiană din anii ’80. În anii ce au urmat, duo-ul a înregistrat, alături de alți muzicieni invitați, ca Stephan Wöhrmann (SWOD) sau Malka Spigel (Minimal Compact), albumele m.= addiction (2002), Nacht (2004) și Vertigo II (2006), la prestigioasa casă de discuri City Centres Offices (Boomkat, Modern Love). În 2009, în formație a fost cooptat violonistul Alex Stolze. În această formulă, Dictaphone a concertat în peste 20 de țări, participând la festivaluri ca Mutek, Transmediale, Unsound, Benicassim și altele. Cel mai recent album al trupei, APR 70, a fost lansat la finalul anului trecut, de label-ul Denovali. Discul a fost compus și produs timp de trei ani, de membrii Dictaphone: Oliver Doerell (electronics, bas, chitară), Roger Döring (saxofon, clarinet) și Alex Stolze (vioară). În APR 70, bucățile instrumentale, de jazz, se îmbină cu ritmurile hipnotizante și layer-ele electronice pentru a crea aranjamente complexe ce pot fi soundtrack-ul perfect pentru zilele tulburi și nopțile senine deopotrivă, ca o nouă încarnare sau chiar definiție a purității. Evenimentul Avant Sessions : Dictaphone live este organizat de Control Club si Liveland. Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 20 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-avant-sessions-dictaphone-live-at-control-club ) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.