Tribut adus Ellei Fitzgerald de Ana Maria Munteanu și invitații ei !

22 Oct 2021 | scris de Alex Revenco
Tribut adus Ellei Fitzgerald de Ana Maria Munteanu și invitații ei !

Ana Maria Munteanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică București în 2009. Cel mai mare succes al ei de pînă acum e realizarea CD-ului MILKY WAY împreună cu Arya Jazz Band, lansat în noiembrie 2019 printr-un concert de mare succes la Clubul Țăranului-La Mama.

Repertoriul ei cuprinde îndeosebi piese clasice de jazz, așa numitele jazz standards, înterpretate cu mult bun simț muzical și estetic, cu o voce caldă, extrem de expresivă și impresionantă. Ana Maria Munteanu și Bogdan Munteanu-soțul ei, au fost nominalizați și premiați la secțiunea REVELAȚIA ANULUI pentru Gala Premiilor de jazz-Premiile MUZZA pe 2019, iar CD-ul lor MILKY WAY, a fost nominalizat pentru aceași Gală, la secțiunea CD-UL ANULUI !

Ana Maria Munteanu e o mare admiratoare a celebrei cîntărețe Ella Fitzgerald, motiv pentru care, pe de o parte, cîntă deseori piese din repertoriul solistei respective, iar pe de altă parte, propune acum, un concert special dedicat acesteia, concert care va cuprinde atît piese din repertoriul Ellei, cît și altele, foarte cunoscute și fredonate de melomani, îndeosebi fani de jazz și pop.

Amintim că Ana Maria Munteanu a fost apaudată la Craiova Jazz Festival (2019, în sextet) și recent la ample festivaluri de profil precum cel de la Brăila (august, în quartet) și la Galați în trio.

Invitații ei din acest recital sunt:

Bogdan Munteanu-pian, Cătălin Milea-sax, Adrian Flautistu-bas și Adi Tetrade-tobe.

Bilete aici: www.iabilet.ro

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră