Supergrup muzical format cu prilejul centenarulului Universității Politehnica Timișoara!

05 Oct 2020 | scris de Alex Revenco
Supergrup muzical format cu prilejul centenarulului Universității Politehnica Timișoara!

Aflăm de la pressalert.ro că o serie de muzicieni de calibru fac parte dintr-un proiect special menit să celebreze centenarul Universității Politehnica Timișoara, care se sărbătorește în data de 11 noiembrie. Valentin Potra, Tiberiu Bako, Teodor Pop, Mircea Baniciu și Călin Pop (in fotografie) fac parte din acest supergrup, cu toții fiind absolvenți ai UPT. Ei vor susține un recital aniversar și vor lansa și o compoziție proprie, urmând să susțină și alte concerte pe viitor.

 „Ideea acestei aniversări a fost aceea de a arăta și o altă față a acestei instituții. O latură artistică. Aici s-au format nu doar ingineri și arhitecți, ci și o serie de mari nume… chiar vedete… în aria artistică. Multă lume nu știe că la Politehnică au fost o serie de artiști în diverse generații….ei ne fac cinste. A fost ceva de lucru cu acest concert și am alcătuit un supergrup cu nume consacrate. Cu acest prilej se va lansa și o piesă dedicată centenarului pe un text scris de Robert Șerban, un alt absolvent al Politehnicii. În mod normal concertul ar trebui să se desfășoare în 11 noiembrie, dar datorită situației actuale… încă nu e sigură data. Formația de all-stars a Politehnicii va evolua pe scenă interpretând piese din repertoriul membrilor trupei, adică Phoenix, Celelalte Cuvinte, Cargo, Pro Musica. Sunt doi soliști vocali, Mircea Baniciu și Călin Pop… Vă dați seama cam cum ar suna o piesă Cargo cântată de Mircea Baniciu? Planurile sunt mari. Vrem să înregistrăm audio concertul, iar pentru piesa nouă dedicată centenarului, avem speranțe să o scoatem într-o ediție limitată de single pe suport vinil. Mi se pare normal ca această piesă să fie imortalizată pe acest suport special“, a spus realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriș, inițiatorul acestui proiect și el absolvent al Politehnicii.

„Deocamdată există mai multe nume pentru acest proiect, care nu se va încheia aici. Sperăm să meargă mai departe si pe viitor să ducă imaginea acestei institutii și în alte locuri. Sunt multe planuri, dar deocamdată suntem focalizați pe acest concert și pe piesa nouă. Fiindcă acum suntem în pandemie și vom avea un număr limitat de locuri la concert, vrem ca anul viitor să facem un concert adevărat, fără distanțare socială. Deocamdată aceasta este formula de bază. Vor fi și invitați și pe viitor e posibil să apară în formulă și o serie de alți absolvenți. Din cauza situației actuale nu am cooptat muzicieni care au absolvit Politehnica și care trăiesc în alte țări. La piesa aniversară la partea de voce vor fi Mircea Baniciu și Călin Pop… și s-ar putea să mai fie o a treia voce, tot un absolvent al Politehnicii, e vorba de Octavian Horvath, solistul trupelor Blazzaj și Implant pentru Refuz, cu un scurt intermezzo“, a mai adăugat inițiatorul acestui proiect.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră