Pro Musica, lansare de DVD la puşcărie

14 Ian 2017 | scris de Alex Revenco
Pro Musica, lansare de DVD la puşcărie

Duminică 15 ianuarie, de la ora 9:30, la Penitenciarul Timişoara, va avea loc premiera filmului “Pro Musica - Live in Prison” şi lansarea DVD-ului cu acelaşi nume.

Acest eveniment are loc într-o zi specială, și anume, 15 Ianuarie este Ziua Culturii Naţionale Române, ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu dar şi ziua în care se împlinesc 44 de ani de la primul concert al formaţiei Pro Musica.

„Am ales să mergem în această zi specială la Penitenciar fiindcă noi credem că muzica şi arta, în general, se face şi-n mediile neconvenţionale, unde se pătrunde mai greu. Pro Musica – Live in Prison este primul concert de muzică rock din România desfăşurat în penitenciar în care s-a utilizat toată logistica aferentă. Scena s-a montat timp de două zile. Suntem foarte mândri că am reuşit acest proiect şi le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. Odată cu finalizarea acestui proiect am avut ocazia să vedem că există încă multe prejudecăţi. Concertul nostru a fost un dar pe care l-am oferit celor de acolo. E un lucru normal ca artistul să meargă în locuri mai puţin accesibile. A fost o experienţă extraordinară. E o stare specială când cânţi în Penitenciar, nu poate fi descrisă în cuvinte. Muzica rock nu înseamnă satanism, ură sau dezbinare. Înseamnă pace, iubire şi dorinţa de a-ţi ajuta aproapele. De-a lungul vremurilor au existat o serie de evenimente în care muzicieni rock au organizat evenimente pentru ajutorarea altora. Ne mândrim cu acest proiect“, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

 Luni 16 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Multifuncţionala a CJT Timiş, va avea loc proiecţia de gală a filmului "Pro Musica - Live in Prison" şi lansarea dvd-ului cu acelaşi nume. Este povestea proiectului/concertului Pro Musica din 7 mai 2015 de la Penitenciarul Timişoara, primul concert rock în aer liber, (cu utilizarea logisticii aferente) organizat vreodată într-un penitenciar din România.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră