Primavara romaneasca la Bruxelles

24 Apr 2015
Primavara romaneasca la Bruxelles
Arthis, Casa de Cultura Belgo-Româna, organizeaza in acest weekend festivalul Primavara româneasca la Bruxelles, ajuns la editia a 10-a. Tema acestei editii jubiliare, « Din Transilvania, Crisana, Banat si Maramures în inima Europei », are ca scop valorizarea acestor patru regiuni din România, a identitatii lor culturale si sociale.

Festivalul va prezenta numeroase standuri, expozitii si artisti de renume, veniti special din aceste patru regiuni din România. Mesterii populari vor prezenta creatiile lor : oua încondeiate, ceramica, costume traditionale, pictura pe sticla si pe lemn.

Cei prezenti vor avea ocazia sa aprecieze specialitati si delicatese traditionale, însotite de binecunoscutele vinuri românesti premiate la concursuri de prestigiu. Muzica si dansurile traditionale vor fi reprezentate de mai multe grupuri folclorice care vor pune în valoare diversitatea traditiilor si obiceiurilor din aceste regiuni. Interpreti cunoscuti, purtatori ai bogatiei folclorului autentic, vor prezenta bijuterii ale patrimoniului traditional românesc.

Maestrul Stefan Popa - Popa’s, înscris în Guiness Book pentru rapiditatea caricaturilor sale va fi prezent si va realiza pentru toti cei care doresc, portrete la minut.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră