La Sala Radio, concert de jazz cu Elena Mîndru şi Big Band-ul Radio

07 Dec 2015 | scris de Alex Revenco
La Sala Radio, concert de jazz cu Elena Mîndru şi Big Band-ul Radio

Joi, 10 decembrie, de la ora 19.00, solista de jazz Elena Mîndru- alături de formația Radio România, dirijor Ionel Tudor- susţine un concert extraordinar, la Sala Radio. Ca de fiecare dată în cadrul seriei lunare de concerte prezentate de Big Band-ul Radio sub titlul “Jazz pe românește”, seara va fi prezentată de Florian Moşu’ Lungu, el însuşi o „personificare” a jazz-ului românesc.

După o serie de premii câştigate la diferite concursuri de muzică pop, Elena Mîndru a obținut în 2012, în Elveția, premiul al II-lea și premiul publicului la celebrul Festival de Jazz de la Montreux (Montreux Jazz Voice Competition), juriul fiind prezidat de Quincy Jones. În 2013, tânăra artistă şi-a luat diploma de masterat în interpretare și compoziție de jazz, prin programul Nordic Master of Jazz (NOMAZZ). Ea a studiat jazzul la Royal Academia de Muzică din Århus – Danemarca, Colegiul Regal de Muzică Stockholm – Suedia și Academia Sibelius din Helsinki – Finlanda și în prezent este doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Academiei Sibelius.

Elena Mîndru a inițiat și organizat primul concert de jazz simfonic cu solist vocal din România. Primul concert din această serie a fost alături de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania” din Cluj, sub bagheta maestrului Sabin Păuța, în februarie 2014. Proiectul solistei de jazz include lucrări în primă audiție scrise de compozitori români și finlandezi, printre care și lucrări și aranjamente proprii. Ea deţine propria casă de discuri (EM Records) prin care își propune să publice cât mai mulți artiști de jazz, cu precădere artiști români. Are la activ două discuri publicate, la care se adaugă cel mai recent album al formației Bega Blues Band (noiembrie 2015) și următorul său album – Elena Mîndru Third Stream Project (aprilie 2016).

Joi la Sala Radio împreună cu Big band-ul dirijat de Ionel Tudor, Elena Mîndru va interpreta teme standard din repertoriul internaţional al genului şi compoziţii proprii. Moşu’ Lungu ne asigură că acest concert “se recomandă drept un moment artistic aparte, unind preferinţele, meritînd incontestabil interesul adevăraţilor melomani de jazz!”. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele partenere şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră