În premieră, concert Merchandise la Bucureşti

17 Apr 2017 | scris de Alex Revenco
În premieră, concert Merchandise la Bucureşti

Trupa americană vine pentru prima dată la noi, marți, 18 aprilie, de la ora 22.00, în club Control.

Merchandise este în turneul de promovare a albumului A Corpse Wired for Sound, lansat în toamna anului trecut.Fondată în 2008 în Florida, Merchandise sfidează orice categorisire, cu sound-ul său unic, influențat în egală măsură de punk, baladele sentimentale, atmosfera psihedelică și ritmuri pop.

De la înființare, formația s-a reinventat constant, evoluând de la discurile și casetele lansate de labeluri punk independente și turnee underground, la succesul înregistrat în 2012, cu cel de-al doilea album, Children of Desire, bine primit de fani și presa muzicală deopotrivă. Au urmat albumul After The End (4AD, 2014) și discul Red Sun / Echo, un split cu Dum Dum Girls (Sub Pop, 2015).

Anul trecut, Merchandise a revenit cu albumul A Corpse Wired for Sound (4AD, 2016) reprezentând un nou capitol în evoluția sa artistică: trupa a revenit la formula originală, constând în Carson Cox (voce, electronics), Dave Vassalotti (chitară, electronics) și Pat Brady (bass). Albumul de nouă piese a fost pe jumătate înregistrat într-un studio din Italia, în colaborare cu Maurizio Baggio, în timp ce restul a fost creat în Tampa, Florida, precum și la New York sau Berlin, noile orașe adoptive ale lui Cox, marcând apogeul colaborării la distanță dintre Cox și Vassalotti.

La începutul acestui an, trupa lansează single-ul Right Back To The Start, însoțit de un videoclip regizat chiar de solistul Carson Cox și influențat de filmul cult Vertigo. În amplul turneu internațional de promovare a noului album, trio-ul este însoțit pe scenă de toboșarul Leo Suarez.

Vezi mai jos noul video, Right Back To The Start

https://www.youtube.com/watch?v=rkOAEEOdYvA

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră