Harry Tavitian și Lucian Păiș cântă la Arhitectură !

02 Dec 2019 | scris de Alex Revenco
Harry Tavitian și Lucian Păiș cântă la Arhitectură !

Marți, 3 decembrie, de la ora 18.30 are loc vernisajul expoziției „Continuu și frânt” a pictorului Lucian George Păiș, urmat de un concert Harry Tavitian (pian, voce) – Lucian Păiș (tobe, percuție). Unde ? La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din str Academiei 18-20. Curator: Mariana Dragu, istoric de artă iar expoziția se poate vizita între până pe 18 decembrie.

Iată ce spune Harry: “Pe 3 decembrie vă invit să ne bucurăm de picturile vechiului meu prieten Lucian George Păiș. Bonus: un duel jazzistic între mine și Lucky Păiș! De Lucky Păiș mă leagă o veche prietenie. În anii ’80 luptam împreună pe baricadele jazzului românesc de avangardă. De profesie arhitect, Lucky era percuționist de jazz al formației Triptic din Cluj dar – ca și mine – și promotor al jazzului. Lucky este și un pictor foarte inspirat. Mă bucur să particip la vernisajul expoziției sale și să cântăm iarăși împreună, cu această ocazie.

Sunt un vechi susținător al sincretismului artelor. Jazzul a fost în permanență deschis pentru a intra în dialog cu celelalte arte. Îmi aduc aminte cu plăcere de alte vernisaje la care am cântat: cel al graficianului Marcel Chirnoagă, al plasticienei Klara Tamas, al caricaturistului Mihai Stănescu, al pictorului Valeriu Mladin, al graficienilor Ion și Tudor Tițoiu și Maria Lukts.

Unul dintre Atelierele de improvizație pe care le-am organizat la Muzeul de Artă Constanța a fost în compania lucrărilor plasticienei Heike Fescharek, având ca invitată formația de muzică contemporană Partita Radicale din Germania (1994). Publicul și lucrările au stat laolaltă iar noi, muzicienii, am intrat în dialog de lucrările expuse. De această dată este o premieră, autorul lucrărilor expuse, pictorul Lucian George Păiș, fiind și muzician de jazz”.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră