Duminică, 31 mai, Nicu Alifantis pune la cale un eveniment dedicat atat copiilor cat si parintilor. In Parcul Titan – Parcul Artelor, de la ora, 17.00 au loc doua concursuri: copiii desenează șotroane / părinții jurizează si părinții sar șotronul / copiii jurizează, dupa care Alifantis premiază. Intre orele 18,30 si 19,45 are loc concertul intitulat Șotron, sustinut de Alifantis & ȘotronBand.
Formatia este alcatuita din : Nicu Alifantis – voce, chitare ac., resophonic, washboard, heliu, Mihai Neniță – vioară, Liuben Gordievski – baian, Răzvan Mirică – chitare ac., resophonic, mandolină, Virgil Popescu – contrabass, Berti Barbera – muzicuță, percuții, Marcel Moldovan – tobe, Mihai Grigore, Mircea Ciurez, Bogdan Tudor si Veronica Prodan – backing vocals.
Legat de acest eveniment mai trebuie spus ca “grecul” a editat albumul “Șotron”, în format CD plus carte de colorat. Discul + cartea se gasesc in magazinele de specialitate iar din 1 iunie va fi disponibil în format digital, în ITunes, Amazon digital, Deezer. Albumul contine 17 cantece compuse de Alifantis pe versurile poeților Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, George Topârceanu, Nina Cassian, Geo Bogza, George Țărnea, Ion Nicolescu, Eduard Pamfil, Octavian Sava, Guillevic, Apollinaire, Zahu Pană, Sigurdur Sigurdsson, Harry Martinsson. Vor mai fi 16 desene, extrase din cântece, adunate într-o carte de colorat.
Iata ce spune spune Alifantis: “Se pare, că pe măsură ce înaintăm în vârstă, amintirile din copilărie capătă tot mai mult contur, iar detaliile acestora devin din ce în ce mai pregnante, mai clare. Gurile rele spun cum că bătrânii investesc tot mai mult în jucării. Poate fi o glumă, cum la fel de bine putem spune că, probabil, cercul se pregătește să se închidă. Pot spune că făcând abstracție de aceste gânduri, mai mult sau mai puțin serioase, m-am hotărât să dedic acest an copiilor. Indiferent de vârsta lor, indiferent că sunt ai noștri sau nu, trebuie să recunosc că m-am gândit printre altele și la copilul din fiecare dintre noi.
Mai cred că în clipa în care nu mai regăsim copilul din noi, înseamnă că am murit. Cred că inocența, naivitatea, puritatea și sinceritatea copiilor trebuie protejate, păstrate și impulsionate, asemenea vieții ce ne-a fost dată spre-a o trăi. Acestea ar fi argumentele ce m-au determinat să fac acest album cu cântece pentru copii. Dacă sunteți de-acord cu cele spuse de mine, înseamnă că-mi veți fi alături și pentru asta, vă mulțumesc!”