Doliu în lumea jazzului. Corneliu Stroe a plecat dintre noi

11 Iun 2017 | scris de Alex Revenco
Doliu în lumea jazzului. Corneliu Stroe a plecat dintre noi Galerie foto (3)

În noaptea de sâmbătă spre duminică, toboşarul şi percuţionistul de jazz a încetat din viață. Avea 67 de ani şi ar fi suferit un infarct.

S-a născut în București, pe 22 octombrie 1949. Între 1985 și 2002, Corneliu a fost membru al grupului Creativ, alături de Harry Tavitian, cei doi participând la multe festivalul de jazz, atât în ţară cât şi în străinătate. De asemenea a făcut parte din proiectul Harry Tavitian & The Blues Community, o formula deschisa, la care au participat Mihai Iordache (1986), Hanno Hoefer (1987), A.G. Weinberger  (1988) si multi altii.

De-a lungul anilor a colaborat cu o serie întreagă de muzicieni precum: Johnny Răducanu, Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mike Godoroja & The Blue Spirit, Direcția 5, Pasărea Colibri, Mircea Baniciu, şi mulţi alţii. Printre proiectele personale se numără CS 3, Aromanian Ethno Band şi Balcanamera. Din discografia sa amintim: Horizons, Transylvanian Suite (înregistrate la Londra în anii 1985 și 1986, împreună cu Harry Tavitian), dar și Roots sau Visul toboșarului (cu Ovidiu Lipan Țăndărică).

Profesor de istorie și jurnalist constănțean (a fost director la Radio Contact, dar și la postul local Antena 1, imediat după înființarea sa) Corneliu Stroe a participat la săpăturile arheologice de la termele romane, fiind printre cei care au scos ruinele vechiului Tomis la suprafață.

Fiica sa,  Roxana Stroe, una din puținele chitariste de blues din România, are nevoie de ajutorul celor care l-au cunoscut pe tatăl său, și nu numai, pentru a face pregătirile de înmormântare. Drum bun dragă Cornel!

Alte stiri din Muzica

Ultima oră