Concertul Teodorei Enache- Brody este sold out !

29 Apr 2022 | scris de Alex Revenco
Concertul Teodorei Enache- Brody este sold out !

De Ziua Internationala a Jazzului, Teodora Enache- Brody revine la Mama- Clubul  Țăranului  Român cu un concert dedicat lui Johnny Raducanu. Interpreta, pe care ati auzit-o de curand cîntând Rapsodiile Enesciene in varianta unica vocala, declara cu melancolie : ”Acum îmi este teribil de dor sa cant jazzul pur pe care il cantam duminica de duminica in Laptaria Enache, alaturi de Johnny Raducanu, Alin Constantiu, Pedro Negrescu, Paul Mann,Marian Georgescu, Jean Stoian, Tuddy Zaharescu, Eugen Tegu… care in mare parte nu mai sunt aici si pe care, cu ocazia aceasta ii readuc in memoria fanilor” Teodora il va avea alaturi, in acest indraznet proiect, pe virtuosul pianist maghiar Norbert Kael . ” Cu Norbert pot sa ma aventurez, sa ma teleportez in acea fantastica perioada muzicala, caci Norbert are atat virtuozitate, stiinta, cat si o mare bucurie magica de a explora. “-adauga artista.

Si pentru ca celebrarea inseamnă bucurie si impartasirea ei, Teodora este fericita sa aiba ca invitati cativa muzicieni foarte tineri si foarte talentati, care isi deschid aripile catre aceasta arta atat de speciala - JAZZUL Iată lista cu tinerii muzicieni invitați la acest eveniment jazzistic: Ana Maria și Bogdan Munteanu Duo și Ana Maria Roșu cu Vlad Briciu în duo sau în quartet.

Ce spune artista pe fb : Daca ar fi sa gasesc un motto pentru concertul de sambata , acesta ar fi ‘’THEN and NOW’’.

Cu fiecare zi ce trece, pe masura ce se apropie ziua de sambata, simt cum se descatuseaza niste emotii din trecut,pe care nu le-am mai accesat, sau ele au parut ca m-au uitat… dar acum ies si ma invaluie,as zice chiar: ies tumultuos. Incerc sa fiu Martorul, sa nu judec, sa le observ, sa le las sa se desfasoare. Sunt doar un scrib. Ele, emotiile, devin poveste.

       Deci, de ce ‘’Then and Now’’? Pentru ca este un concert de duo, pian si voce, impreuna cu charismaticul pianist maghiar Norbert Kael, alaturi de care voi interpreta compozitii de jazz care mi-au marcat evolutia artistica in faza de inceput a carierei mele. Piese pe care duo-ul Johnny Raducanu-Teodora Enache le interpreta duminica in Laptaria lui Enache timp de aproximativ 10 ani… sau pe scena Ateneului, ori diferite alte scene internationale de pe multele continente…

     Si pe care nu le-am mai cantat de atunci.       Nu le-am mai dorit multa vreme.O perioada chiar le-am urat. Asta dupa ce  le-am iubit pana am simtit ca nu imi mai apartin. Eu, mie…Mi  -am rupt partiturile, am ars CDuri muncite cu anii,si am jurat ca nu voi mai canta jazz. Niciodata.    Se parea ca mi-am ars toate puntile de intoarcere…Asa, cel putin, simteam atunci…THEN.

           Si… mi-am intins aripile cat mai larg si am zburat in alte directii. Cautari artistice.  Ani. De care voi povesti.Pe rand.   NOW…a inceput ca o aroma fina, care vine usor pe sub usa, te invaluie, te ameteste pana ce simti ca nu ii mai rezisti… Valvataie. DOR.

           MI-E DOR SA CANT MUZICA DE ATUNCI.   Nu este un concert obisnuit de jazz. Este o intoarcere in timp, cu constiinta de astazi.   Este o mare indrazneala. Un act de curaj si de curatenie emotionala. Pentru mine.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră