Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena

01 Ian 2020
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena

Orchestra Filarmonică din Viena susţine an de an, Concertul de Anul Nou în Sala de Aur a Musikverein. Concertul este vizionat de întreaga lume şi prima zi din noul an este celebrată cu ocazia acestui eveniment.

Concertul de Anul Nou de la Viena este un adevărat ritual al fiecărui început de an, o tradiţie muzicală extrem îndrăgită în întreaga lume. Cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este transmis pe TVR 1 şi TVR 1 HD, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2020.

Cel mai faimos concert din lume este difuzat de televiziune în peste 90 de ţări, pentru un public ce numără milioane de telespectatori. Pentru a participa live în Viena, aveţi nevoie de puţin noroc deoarece biletele se trag la sorţi din cauza cererii enorme.

Fascinantele acorduri ale muzicii lui Strauss

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena îi reuneşte pe cei mai buni dintre cei mai buni: programul muzical plin de vivacitate şi antrenant, dar şi meditativ în acelaşi timp, cu compoziţii aparţinând dinastiei Strauss şi contemporanilor acesteia este un mod minunat de a începe bine noul an. De la valsuri la polci, cea mai vieneză muzică scrisă vreodată reverberează într-o interpretare artistică de valoare.

Ambasadorii muzicali ai Austriei

Orchestra Filarmonicii din Viena este cea mai bine cotată în Olimpul celor mai bune orchestre internaţionale. Până şi dirijorii de aici se numără printre cei mai buni din lume. În fiecare an este invitat altcineva şi îi putem aminti pe Mariss Jansons (2016), Gustavo Dudamel (2017), Riccardo Muti (2018), Christian Thielemann (2019) şi Andris Nelsons (2020).

Concertul de Anul Nou are loc la Musikverein, centrul muzicii clasice din Viena. Sala mare a fost denumită şi Sala de Aur. Această sală nu este considerată numai cea mai frumoasă din lume, ci şi una dintre cele mai bune săli din lume sub aspect acustic. Pentru Concertul de Anul Nou, stilului istorizant al sălii construite după un model din Antichitate i-au fost adăugate magnifice decoraţiuni florale. Coloanele, cariatidele şi reliefurile frontonului sugerează că în acest loc a fost ridicat un templu al muzicii.

Concertul de Anul Nou în aer liber

Aveţi de două ori ocazia de a vă delecta cu Concertul de Anul Nou, în Viena, live şi gratis, prin transmiterea sa în aer liber: la Neujahrsfest am Rathausplatz (Sărbătoarea de Anul Nou din Piaţa Primăriei) şi în cadrul evenimentului Oper live am Platz (Operă live în piaţa publică) desfăşurat în faţa Operei de Stat din Viena.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră