Brit Awards: Harry Styles a câștigat premiul artistul anului și l-a dedicat femeilor care nu au fost nominalizate

12 Feb 2023
Brit Awards: Harry Styles a câștigat premiul artistul anului și l-a dedicat femeilor care nu au fost nominalizate

Celebra ceremonie a Brit Awards, care îi recompensează pe cei mai buni artiști britanici și internaționali, l-a făcut să strălucească pe cântărețul Harry Styles, câștigător la patru categorii,scrie France24

„Această noapte a fost cu adevărat, cu adevărat specială pentru mine și nu o voi uita niciodată”, a spus cântărețul, care a câștigat și premiul pentru albumul anului și cel mai bun album pop pentru „Harry’s House”, precum și cel pentru cântecul anului cu „As It Was”.

Deși neutru din punct de vedere al genului din 2022, într-un efort de a recompensa candidații „doar pentru munca și muzica lor”, categoria artistului anului a văzut de această dată concurând doar bărbați, după victoria Adelei la cea mai recentă ediție.

„Sunt foarte conștient de privilegiul meu aici în seara asta”, a spus Harry Styles, care a dedicat premiul femeilor care au ajuns pe lista finală, dar în cele din urmă nu au fost nominalizate pentru premiul cel mai important al ceremoniei.

Președintele Brit Awards, Damian Christian, a declarat la începutul acestei luni că este „dezamăgitor să vedem această lipsă de reprezentare feminină”, justificând-o în același timp cu lipsa de lansări muzicale majore de la artistele de top.

Pe rețelele de socializare, anunțul unei selecții de cinci candidați bărbați stârnise scandal. „Un pas înainte, trei pași înapoi”, se plânsese, de exemplu, pe Twitter Tim Burgess, cântărețul trupei Charlatans.

Pe de altă parte, este o femeie care a câștigat premiile pentru cel mai bun artist internațional și cea mai bună melodie a anului: superstar-ul american Beyoncé, absentă de la ceremonie.

În urmă cu o săptămână, la Los Angeles, ea a devenit cea mai încoronată artistă din toate timpurile la Premiile Grammy, în special în fața lui Taylor Swift și Kendrick Lamar în prima dintre cele două categorii.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră