Bob Dylan va lansa un nou album: „Rough And Rowdy Ways”

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Bob Dylan va lansa un nou album: „Rough And Rowdy Ways”

Muzicianul american Bob Dylan a anunţat că va lansa în luna iunie albumul „Rough And Rowdy Ways”, primul care cuprinde compoziţii originale în decurs de opt ani, precizează Hotnews.

Într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook este menţionat că albumul urmează să apară pe 19 iunie. Alături de această informaţie, a fost prezentat şi single-ul „False Prophet”.

Acesta este al treilea single al lui Dylan lansat în ultimele şase săptămâni, după „Murder Most Foul” şi „I Contain Multitudes”.

În anul 2016, i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură, „pentru crearea de noi expresii poetice în cadrul marii tradiții a cântecului american”. Bob Dylan nu a fost prezent la banchetul din 10 decembrie 2016 dat în cinstea câștigătorilor premiului Nobel. Cuvântarea sa de mulțumire a fost citită de Azita Raji, ambasadorul SUA în Suedia. Bob Dylan a respins mereu titlul de profet. „Te simţi ca un impostor când cineva crede că eşti ceva ce nu eşti”, spunea el în 2004, citează Rolling Stone. „Nu am vrut niciodată să fiu un profet sau salvator. Elvis, poate. M-aş fi putut vedea uşor devenind el, dar profet? Nu”.

Cel mai recent album cu piese originale al lui Dylan a fost „Tempest”, lansat în 2012. De atunci a mai lansat trei colecţii: „Shadows in the Night”, „Fallen Angels” şi „Triplicate”.

„Rough and Rowdy Ways” va fi al 39-lea album de studio al muzicianului în 57 de ani de la debut.

O parte din cele mai apreciate cântece ale lui Dylan sunt din anii 1960, iar cântece precum "Blowin' in the Wind" și "The Times They Are a-Changin'" au devenit embleme ale mișcărilor anti-război și pentru drepturile civile la scară mondială. Albumul Together Through Life a intrat în topul vânzărilor de albume din Marea Britanie și din SUA în 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai în vârstă artist care reușește acest lucru.

Pe lângă faptul că este cântăreț vocal, Dylan mai cântă și la muzicuță, chitară, chitară bas, pian și orgă electronică.

În 2004 a fost trecut pe locul doi în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor al revistei Rolling Stone.

Din ianuarie 2011 creația sa este obiect de studiu la Catedra de Istorie a Ideilor din cadrul Facultății de Filosofie, Istorie a Ideilor și a Artelor și Limbi Clasice, Universitatea Oslo, Norvegia.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră