"Trimiterea de tancuri în Ucraina slăbește armata Marii Britanii" spune un general britanic

17 Ian 2023
"Trimiterea de tancuri în Ucraina slăbește armata Marii Britanii" spune un general britanic

Armata britanică va deveni temporar mai slabă și mai puțin capabilă să lupte împotriva Rusiei după ce a dat Ucrainei tancuri și artilerie, a declarat generalul său într-o recunoaștere neobișnuit de clară, scrie SkyNews.

Generalul Sir Patrick Sanders le-a spus trupelor sale că decizia de a ajuta armata ucraineană să înfrângă invazia lui Vladimir Putin va face Mare Britanie mai sigură.

Dar el a subliniat și necesitatea „vitală” de a restabili capacitatea de luptă a armatei.

Comentariile au fost făcute într-un mesaj video intern către Armată, care părea menit să facă presiuni asupra Trezoreriei britanice să angajeze mai multe fonduri pentru apărare.

„Se câștigă și se pierd războaie pe uscat”, a spus șeful Statului Major General în declarația sa care a fost emisă după ce Ben Wallace, secretarul apărării, a confirmat luni parlamentului că Marea Britanie va trimite 14 tancuri Challenger 2, precum și tunuri de artilerie către Ucraina, ca parte a unui nou pachet semnificativ de sprijin militar.

"Ucraina are nevoie de tancurile și tunurile noastre acum. Știu că le vor folosi în mod corespunzător. Și nu poate exista o cauză mai bună", a spus generalul Sanders.

El a mai spus că angajamentul Marii Britanii va încuraja alți aliați să urmeze exemplul cu mai multe arme „câștigătoare de luptă” în număr mai mare.

Cu toate acestea el a recunoscut că „Renunțarea la aceste capacități ne va lăsa temporar mai slabi ca armată, nu se poate nega."

„Dar asigurarea înfrângerii Rusiei în Ucraina ne face mai siguri și, în calitate de membru lider al NATO, cea mai puternică alianță defensivă din lume, suntem protejați de principiul apărării colective”.

Alte stiri din Life style

Ultima oră