Secretul longevităţii, dezvăluit de cel mai bătrân om din lume

12 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Secretul longevităţii, dezvăluit de cel mai bătrân om din lume

Un pensionar japonez, în vârstă de 112 ani și 259 de zile, a fost certificat ca fiind cel mai bătrân  om din lume. Masazo Nonaka a primit certificatul de la Guinness World Records într-o ceremonie desfăşurată la domiciliul său din Ashoro, pe insula nordică Hokkaido din Japonia, relatează independent.co.uk

Supercentenarul, îndrăgostit de dulciuri, a cărui familie a condus un hotel cu izvoare calde în nordul Japoniei timp de patru generații, a sărbătorit vestea cea mare cu un tort pe măsură.

Familia lui Nonaka sugerează că longevitatea acestuia s-ar putea datora îmbăierii în izvoarele calde din nordul Japoniei și răsfăţului cu tort şi alte dulciuri.

Nonaka s-a născut la începutul secolului al XX-lea, la 25 iulie 1905, cu puțin timp înainte ca Albert Einstein să-și publice teoria relativității speciale.

El a crescut într-o familie mare, iar părinții lui i-au dat hotelul pe mână pentru a-l conduce. Aceste băi au acum 105 de ani şi sunt administrate de nepoata sa, Yuko.

Celui mai bătrân om din lume îi plac dramele cu samurai și luptele sumo, petrecându-şi timpul în faţa televizorului. El se bucură, de asemenea, să răsfoiască ziarul după micul dejun în fiecare dimineață și să stea cu familia.

El a supraviețuit tuturor celor șapte frați ai săi - precum și soției şi celor doi dintre cei cinci copii ai lor. Nonaka reușește încă să se deplaseze singur într-un scaun cu rotile, spun membrii familiei.

Erika Ogawa, vicepreședintele pentru Japonia pentru Guinness World Records, l-a vizitat marți la domiciliu pentru a-i înmâna certificatul privind longevitatea sa.

El a ajuns cel mai bătran om din lume după ce Francisco Nuñez Olivera din Spania a decedat în februarie, la vârsta de 113 de ani.

Guinness World Records studiază în prezent posibilii concurenți pentru titlul de cea mai în vârstă persoană în viaţă deoarece nimeni nu a mai fost recunoscut de când Violet Brown din Jamaica a murit la vârsta de 117 ani în luna iulie a anului trecut.

O femeie japoneză în vârstă de 117 de ani, Nabi Tajima (care este în prezent cea mai în vârstă persoană care trăiește în Japonia), urmează să fie certificată ca noua cea mai în vârstă persoană din lume.

Japonia este renumită pentru longevitatea cetățenilor săi, printre care şi Jiroemon Kimura care a murit în iunie 2013 la vârsta de 116 de ani. Anul trecut, guvernul a spus că în țară există aproximativ 68.000 de persoane în vârstă de peste 100 de ani .

Japonia are una dintre cele mai mari numeroase populaţii de cetățeni vârstnici din lume și resimte din ce în ce mai mult efectul unei societăți care îmbătrânește rapid.

Potrivit unui raport al Universității din Pensylvania intitulat "Graying of Japan", persoanele de peste 65 de ani reprezintă acum aproximativ un sfert din populația țării.

Alte stiri din Life style

Ultima oră