Este o reţetă foarte îndrăgită pe plaiurile răzeşilor, carnea de raţă potrivindu-se cel mai bine cu o varză călită acrişoară. Am întâlnit-o în familiile țăranilor de pe apa Tazlăului și a Trotușului, care se țin toți de „neamuri” cu Ștefan cel Mare, mai ales aceia dintre ei care sunt blonzi și cu ochi albaștri. (Știut e că maica voievodului era de pe la Borzești, loc în apropierea căruia cele două râuri își unesc apele. Legendele locale mai spun de nu știu câte „mândruțe”, pe care tânărul prinț și apoi voievod le-ar fi avut la inimă (și că de aia sunt văile acelea pline de urmași de-ai lui... dar astea-s vorbe pentru un alt fel de poveste).
Să revenim la rețeta noastră și să-i aflăm dichisul.
Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe)
Pentru început se pune carnea de raţă într-un baiţ obţinut din iaurt, muştar, sare, oţet şi usturoi. Se crestează carnea din loc în loc ca să intre bine aromele şi să se facă mai repede. Se lasă aşa să se hodinească, cam 12 ore, apoi se scurge bine de baiţ şi se pune în cuptor să se rumenească.
În timpul acesta se face varza...............
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR