New York Times: "Armata Israelului folosește palestinienii ca scuturi umane în Gaza"

17 Oct 2024
New York Times: "Armata Israelului folosește palestinienii ca scuturi umane în Gaza"

Soldații israelieni și foștii deținuți palestinieni spun că trupele i-au forțat în mod regulat pe cei capturați din Gaza să îndeplinească sarcini care lz pun viața în pericol, inclusiv în interiorul tunelurilor Hamas, scrie New York Times

După ce soldații israelieni l-au găsit pe Mohammed Shubeir ascuns cu familia sa la începutul lunii martie, l-au reținut timp de aproximativ 10 zile înainte de a-l elibera fără acuzații, a spus el.

În acel timp, a spus Shubeir, soldații l-au folosit ca scut uman.

Shubeir, pe atunci în vârstă de 17 ani, a spus că a fost forțat să meargă încătușat prin ruinele goale ale orașului său natal, Khan Younis, din sudul Gazei, în căutarea explozibililor plasați de Hamas. Pentru a evita să fie aruncați în aer ei înșiși, soldații l-au făcut să meargă înainte, a spus Shubeir.

Într-o clădire distrusă, s-a oprit în loc: de-a lungul peretelui, a spus el, era o serie de fire atașate de explozibili.

„Soldații mă trimit ca pe un câine într-un apartament cu capcană”, a spus domnul Shubeir, un elev de liceu. „Am crezut că acestea vor fi ultimele momente din viața mea.”

Alte stiri din Life style

Ultima oră