Cercetătorii de la Universitatea din Colorado (SUA) susțin că diferența de vârstă în cuplu nu trebuie să depășească un anumit număr de ani pentru ca relația să dureze. Dacă această depășește cinci ani, căsătoria va dura șase – zece ani cel mult, transmite doctissmo.fr.
Pentru a ajunge la această concuzie, cercetătorii au analizat peste 19.000 de cupluri căsătorite timp de 13 ani. În această perioadă, autorii studiului le-au cerut să precizeze dacă erau fericiți în cuplu la un moment dat.
După analizarea răspunsurilor, autorii studiului au observat că bărbații căsătoriți cu femei mai tinere erau mai fericiți comparativ cu cei ce erau căsătoriți cu femei mai în vârstă.
Aceeași observație este valabilă și în cazul femeilor: cele căsătorite cu bărbați mai tineri erau mai înfloritoare comparativ cu cele în cuplu cu bărbați mai în vârstă.
Totuși este o fericire de scurtă durată, deoarece ea începe să scadă după șase – zece ani de căsătorie.
Printre motive: dificultățile dovedite de a face față problemelor legate de bani sau de pierderea jobului.
Când diferență de ani în cuplu este mai mare, problemele sunt mai dificil de rezolvat, deoarece cei doi parteneri nu sunt pe aceeași lungime de undă, explică Shannon Tebb, expert în relații în cuplu și co-autor al studiului.
Și aceasta nu este totul. Energia și nivelul de activitate reprezintă factori care trebuie luați în calcul în privința trăiniciei acestor cupluri.
Dacă o femeie de 25 de ani este în cuplu cu un bărbat de 50 de ani, sunt riscuri ca relația să nu dureze o perioadă îndelungată, deoarece bărbatul nu va mai fi la fel de activ în următorii ani.
Bărbatul nu va mai avea același elan ca femeia și nu va mai fi motivat să facă eforturi în acest sens, comparativ cu femeia, subliniază expertul.