Cele mai ciudate restaurante din lume: de la restaurantul suspendat, la grota din Thialanda

29 Apr 2021
Cele mai ciudate restaurante din lume: de la restaurantul suspendat, la grota din Thialanda

Oamenii caută des experiența unor noi restaurante, cu atât mai mult cu cât există și acel ceva inedit. Pentru cei mai mulți dintre noi, a devenit atmosfera mult mai importantă decât mâncarea deoarece este responsabilă de creerea unei experiențe culinare desăvârșite.

Cină subacvatică: Restaurantul Ithaa din Maldive

Numele restaurantului, Ithaa, înseamnă ”mama perlei”, acesta surprinzând turiștii prin amplasamentul său neobișnuit. Aflat la 5 metri sub nivelul mării, Ithaa poate susține până la 14 turiști. Turiștii pot pătrunde în interiorul restaurantului cu ajutorului unui jet ski, care urmează un drum în formă de spirală. Este de la sine înțeles că priveliștea este inedită, putând fi admirate speciile de pești, dar și reciful.

Meniul îmbină arta culinară europeană cu bucătăria asiatică. Ithaa a fost construit în urmă cu 10 ani și mai poate fi folosit încă 10 ani, până când structura sa va fi erodată.

 

Restaurantul din cer, in toata lumea

Restaurantul este reprezentat de o masă și scaune atașate susținute de o macara, care se pot ridica până la 50 de metri deasupra pământului. Locurile sunt echipate cu centuri de siguranță și se pot mișca la 180 de grade. Prețul pentru o masa de 8 persoane este de 8.000 de euro.

Dans le Noir, Londra, New York, Paris

Singurul loc luminat este barul, unde poți să citești meniul și să alegi ce vrei dintre porțiile albe (surpriza), albastre (fructe de mare), verzi (vegetariene) și roșii (carne). Apoi, chelneri orbi te vor conduce la masa și iți vor spune cine stă lângă tine. Vei mânca în întuneric, fără să știi ce mănânci.

Ca într-un cuib de pasăre în Thailanda

La polul opus se află restaurantul din Thailanda, Bird`s Nest, care este cunoscut pentru forma sa neobișnuită de cuib de pasăre. Acesta se află la 5 metri înălțime. Pe lângă intimitatea oferită de fiecare ”cuib”, restaurantul oferă o priveliște deosebită. În plus, turiștii sunt serviți de către chelneri care folosesc tiroliene pentru a se deplasa (o coardă sau funie întinsă deasupra copacilor).

Grota din Thailanda

Revenind la Thailanda; cunoscut și sub numele de Cave Dining, restaurantul Grota (Grotto) este situat într-o peșteră calcaroasă de pe plaja Phranang. Acesta face parte din resortul de lux Rayavadee și este deschis tuturor celor care vor să se bucure de mâncare proaspătă. Specialitatea localului este dată de fructele de mare la grătar, realizată în câteva seri speciale de-a lungul unei săptămâni.

Alte stiri din Life style

Ultima oră