PRACTIC ÎN BUCĂTĂRIE: Soluţii de depozitare pentru spaţiile mici

07 Iun 2015
PRACTIC ÎN BUCĂTĂRIE: Soluţii de depozitare pentru spaţiile mici
Atunci când blatul de bucătărie, sertarele sau dalapurile devin neîncăpătoare, e vremea să vă gândiţi la spaţii alternative de depozitare. Chiar dacă vi se pare că aveţi cea mai mică bucătărie din lume există câteva soluţii la îndemână. Site-ul de specialitate TheKitchn vă recomandă să uitaţi de spaţiile tradiţionale de depozitare şi să priviţi imaginea de ansamblu a bucătăriei.

1. Spaţiul de sub raft e la fel de important ca raftul în sine



Fie că se află în dulapuri sau suspendate pe pereţi, rafturile pot avea dublă utilizare. Tot ce aveţi de făcut e să adaugaţi coşuri şi suprafaţa de depozitare se va dubla.

2. Spaţiul gol de deasupra uşii e prietenul vostru



Profitaţi de spaţiul de deasupra uşii pentru a depozita obiecte pe care le folosiţi mai rar. Tigăile mari, suportul de torturi sau cărţile de bucate îşi pot găsi locul acolo. Dacă aceaste soluţii vi se par prea extreme, măcar un ceas puteţi instala în acea zonă.

3. Rafturile extra pot face minuni




Un pic de spaţiu de depozitare e întotdeaua bine venit. Folosiţi rafturi pentru a pune la treaba o zonă îngustă care stă nefolosită sau pentru a extinde un dulap.

4. Nu ignoraţi tavanul



Dacă nu mai e loc de nimic, e momentul să vă îndreptaţi atenţia spre tavan. Cu puţină imaginaţie puteţi găsi o zonă în care să instalaţi un “cuier” pentru cratiţe şi oale. Tigăile vor atârna din tavan la îndemână iar spaţiul de deasupra îl puteţi utiliza pentru a depozita cratiţele.

5. Priviţi deasupra dulapurilor



Mai toate dulapurile de bucătărie au deasupra un spaţiu care stă nefolosit şi adună praf. Profitaţi de acest loc pentru a depozita castroanele mari, suportul de prăjituri sau electrocasnicele mari pe care le folosiţi rareori. Pentru a nu aglomera spaţiul la nivel vizual, aveţi grijă să le ascundeţi în coşuri drăguţe.

6. Avantajul pereţilor goi



Dacă bucătăria e prea îngustă pentru a pune dulapuri pe toţi pereţii, nu înseamnă că spaţiul respectiv trebuie să fie irosit. Tot ce aveţi de făcut e să instalaţi un panou metalic de care puteţi să agăţaţi aproape orice: tigăi, cratiţe, ustensile de bucătărie, bandă magnetică pentru cuţite sau borcane cu condimente.

7. Nu uitaţi de spaţiul de sub dulap



Mai toate dulapurile de bucătărie au picioare şi măşti care le acoperă. În locul măştilor, puteţi folosi acel spaţiu pentru a construi sertare pe rotile. Acolo îşi vor găsi locul de depozitare tăvile de prăjituri sau friptură, hârtia de copt sau tigăile joase.

traducere şi adaptare Vali Blănaru
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră