Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitaţie

17 Iun 2021 | scris de A.V.
Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitaţie

Codul sursă original pentru World Wide Web (www) este scos la licitaţie la casa de licitaţii Sotheby’s, ca activ digital unic, care nu este interschimbabil (non-fungible token – NFT), în reţeau blockchain Etherum. Ofertele pornesc de la numai 1.000 de dolari, transmite Reuters.

Berners-Lee, informatician născut în Londra, a inventat World Wide Web în 1989, revoluţionând schimbul şi crearea de informaţii în ceea ce este văzut ca una dintre cele mai semnificative invenţii de când a apărut tipografia în Europa în Germania secolului al XV-lea.

Activul digital NFT, din reţeaua blockchain Ethereum, include codul sursă original, o vizualizare animată, o scrisoare scrisă de Berners-Lee şi un poster digital al codului complet din fişierele originale.

Popularitatea NFT a explodat în popularitate în ultimele luni, inclusiv la licitaţii.

 

O lucrare digitală realizată de artistul american Mike Winkelmann, cunoscut sub numele de Beeple, s-a vândut în luna martie cu aproape 70 de milioane de dolari, la casa de licitaţii Christie’s.

Fişierele conţin 9.555 de linii de cod, incluzând implementări ale celor trei limbaje şi protocoale inventate de Berners-Lee: HTML (Hypertext Markup Language), HTTP (Hypertext Transfer Protocol) şi URI (Uniform Resource Identifiers).

De asemenea, sunt incluse documente HTML originale care au instruit utilizatorii web timpurii despre cum să utilizeze aplicaţia.

Ofertele pentru NFT, un mod de afirmare a dreptului de proprietate asupra unui activ digital, încep de la 1.000 de dolari, într-o licitaţie online independentă intitulată ”Acest lucru a schimbat totul”, care va avea loc în perioada 23-30 iunie.

Alte stiri din It

Ultima oră