Accesați myaccount.google.com și, după logare, intrați în "Informații personale". Veți putea vedea numărul de telefon și adresele de e-mail asociate contului. În plus, puteți face setările care să permită sau nu Google să păstreze și să folosească diverse informații despre dumneavoastră.
Dacă ai folosit Google Chrome, gigantul online ştie ce ai căutat pe internet şi pe ce pagini ai intrat. history.google.com îți permite să vezi toate căutările tale de pe Google de la începuturi până astăzi. Poţi debifa memorarea căutărilor, însă nu vei mai primi sugestii automate atunci când eşti pe Google Search sau Google Chrome.
Parole şi securitate
Contul dumneavostră de Google este folosit atât pentru Gmail, cât şi pentru autentificarea pe YouTube sau în sistemul de operare Android. Pentru o securizare mai bună, parola trebuie schimbată des și trebuie adăugat un al doilea factor de autentificare: un SMS cu un cod de autentificare, de fiecare dată când expiră sesiunea de autentificare. Foarte important este să adăugați și un email alternativ care ar urma să fie folosit pentru recuperarea parolei. Aici găseşti setările de care ai nevoie
Când a început...
Un documentar produs de Alltime Consporacies publicat recent spunea că Google a început să afle informații despre utilizatori începând cu ianuarie 2012, când gigantul online și-a modificat politica de confidențialitate și termenii de acces la peste 60 de servicii oferite de companie utilizatorilor.
Prin acest nou pachet, Google s-a autorizat să adune mai multe date despre utilizator, reușind astfel să construiască o imagine reală despre obiceiurile de consum ale acestuia. Cu date din ce în ce mai sofisticate despre utilizatori, Google a generat cel mai bun sistem de livrare a reclamelor online – Adsense, targetarea mai precisă a potențialilor clienți atrăgând din ce în ce mai multi bani din publicitate. (V.M.)