Bitdefender rezistă nebunește hackerilor CIA doar pentru media din România!

09 Mar 2017
Bitdefender rezistă nebunește hackerilor CIA doar pentru media din România!

Media din România a dat cu nasul prin documentele publicate de Wikileaks referitoare la tentativele hackerilor de a-și face acțiunile nedectate de antivirusul Bitdefender.

Ca de obicei a ieșit o fușăreală, mulți neînțelegând nici informațiile schimbate de hackeri și nici engleza. Patriotismul s-a inflamat, a explodat și s-a concretizat în titluri de genul "Doar Bitdefender rezistă activităţilor serviciilor de spionaj american. Hacker CIA: ”Bitdefender încă rezistă nebuneşte".

În informația referitoare la capacitea hackerilor de a utiliza resurse pe sistemul țintă, fără ca antivirusul instalat să sesizeze activitatea, în referința despre Bitdefender Associated Press, comentează corect și coerent documentul publicat de Wikileaks - nu sunt suficiente date despre capacitatea Bitdefender de asigura protecția împotriva atacurilor și se pare că produce destule probleme celor de la CIA. 

O postare sugerează că Bitdefender poate fi depășit cu ajutorul unei modificări, o alta că aceasta nu este valabilă în cazul utilizării Klaxon v1,1.

Iată ce a publicat Wikileaks despre Bitdefender, mesaje datând din luna octombrie 2010,

User #71473

Dacă Bitdefender se plânge despre un tool pe care l-ați încercat, și ați reușit să-l faceți să înceteze doar după ce v-ați dezactivat configurarea resurselor, încercați să modificați tipul resuselor de la RC_DATA la BITMAP. S-ar putea să vă permită intrarea.

S-ar părea că este vorba de o verificare bazată pe entropie - resursele necriptate sau cele RXOR-ed nu par să producă activarea Bitdefender.

User #71473

Vă rog, postați un articol despre ceea ce ați reușit cu Bitdefender, pentru fi disponibil în momentul în care va riposta din nou.

User #1179872

Din păcate, am încercat metoda asta în cazul Klaxon v1.1 și Bitdefender este încă "supărat".

___________________________

De altfel. reprezentantului Bitdefender, Marius Buterchi, a comentat în mod cât se poate de corect informația, deși lacunar: "Detectăm tool-urile folosite de CIA". De remarcat faptul că nu spune "rezistâm", de "nebunește", nici nu poate fi vorba! Bitdefender e un antivirus foarte bun, dar nu infailibil, ne mândrim că e produs de it-iștii români, dar să fim realiști, nu asigura o protecție totală, la fel ca orice alt antivirus. 

De ce nu inflailibil? Pentru că un antivirus răspunde unui atac, iar strategia acestuia ține de inteligența, inspirația inovatoare și dotarea tehnică a hacker-ului, în timp ce resursele de apărare se bazează pe experiențe anterioare și atenționări despre activarea anumitor resurse ale sistemului ce nu par a veni din interior...

 

Alte stiri din It

Ultima oră