PRODUSUL MOMENTULUI! Cum arată camera video care decolează pe verticală şi zboară ca un avion de vânătoare

26 Aug 2015
PRODUSUL MOMENTULUI! Cum arată camera video care decolează pe verticală şi zboară ca un avion de vânătoare
Compania multinațională Sony și firma de robotică ZMP au colaborat în realizarea unei drone video performante cu capacități de zbor similare unui avion de luptă de ultimă generație. Prototipul dronei Aerosense este capabil să decoleze și să aterizeze în plan vertical, în timpul zborului comportându-se ca un avion. De altfel, chiar și forma dronei amintește de avionul de vânătoare F-35, scrie The Guardian.
 
Aerosense poate zbura mai departe și cu o viteză superioară față de dronele obișnuite, compania anunțând că gadgetul va fi folosit în misiuni de supraveghere aeriană și recunoaștere.
 
Sony a adăugat aparatului tehnologia imagistică, de detectare și conectare la rețea specifică smartphone-urilor produse de compania japoneză, în timp ce ZMP asigură componentele robotice capabile să mențină drona în aer.
 
Hisashi Taniguchi, directorul ZMP și al proiectului Aerosense, susține că drona automată va fi mult mai sigură decât una manevrată prin intermediul personalului uman.
 
„Multe accidente sunt cauzate de erorile umane în manevrarea dronelor. Odată ce vor fi automate, dronele se vor dovedi mult mai sigure”, a explicat șeful proiectului.
 
Dronele sunt așteptate să acapareze o piața tot mai largă în segmentul gadgeturilor electronice, prețul în scădere al componentelor și interesul manifestat atât de companii, cât și consumatorii simpli, dovedind din plin potențialul produsului. Studiourile TV și companiile din industria cinematografică au apelat deja la drone civile de mari dimensiuni capabile să ridice în aer aparatura foto și video pentru a captura imagini surprinse din aer de către aparate.
 
În același timp, gadgeturile și-au găsit utilizări și în industria construcțiilor sau în alte sectoare care presupun lucrul în condiții dificile.
  


Alte stiri din Gadget

Ultima oră