La 50 de ani de la lansarea cărții „Torturat pentru Hristos”, a pastorului Richard Wurmbrand, ororile comunismului în România ajung pe marele ecrane. Un film american despre viaţa pastorului luteran Richard Wurmbrand a avut premiera în peste 700 de cinematografe din Statele Unite și urmează să fie difuzat și în România începând din 15 martie, potrivit pressone.ro.
Organizația religioasă "The Voice of the Martyrs" (Vocea Martirilor), înființată de Wurmbrand după emigrarea sa în America, a decis să prezinte într-un film o puternică și dureroasă mărturie de credință. Atât cartea, cât și filmul spun povestea pastorului luteran.
Născut în 1909 într-o familie de evrei din Bucureşti, Richard Wurmbrand a fost atras de comunism în adolescență, dar s-a convertit la creștinism și a devenit predicator înainte de a împlini 30 de ani.
Din cauza convingerilor și a activității sale misionare, a făcut peste 14 ani de pușcărie (1948-1956 și 1959-1964). Și soția sa, Sabina, a petrecut trei ani de zile după gratii și în lagărul de muncă forţată de la Canal.
În 1965 a fost răscumpărat de o organizaţie creştină din Norvegia, iar un an mai târziu s-a stabilit, împreună cu familia, în Statele Unite, unde s-a străduit să facă publice atrocitățile comunismului.
A rămas legendară audierea sa din comisia pentru securitate internă a Senatului american, în fața căreia și-a arătat cele 18 cicatrici rămase de la torturile din detenție, mai scrie pressone.ro.
Ştirea integrală, AICI.
Pagina oficială de lansare a filmului, AICI.
Episodul dedicat lui Richard Wurmbrand, în cadrul serialului "Memorialul Durerii", al jurnalistei Lucia Hossu Longin, poate fi vizionat aici. O lecţie de istorie care nu s-a predat în şcoli.
AICI pot fi consultate fişele matricole penale ale soţilor Wurmbrand, aşa cum au fost ele întocmite de organele de represiune comuniste.