„Sound of Freedom” devine filmul cu cele mai mari încasări de 4 iulie, învingând Indiana Jones, un film Disney cu mesaje "prea progresiste"

07 Iul 2023
„Sound of Freedom” devine filmul cu cele mai mari încasări de 4 iulie, învingând Indiana Jones, un film Disney cu mesaje "prea progresiste"

Filmul lui Jim Caviezel spune povestea lui Tim Ballard, care a fondat Operation Underground Railroad pentru a combate traficul de copii, scrie FoxNews.

„Sound of Freedom” de la Angel Studios a ocupat primul loc în vânzări pe 4 iulie, depășind „Indiana Jones și Dial of Destiny” de la Disney.

Filmul de acțiune cu Jim Caviezel se bazează pe povestea adevărată a fostului agent federal Tim Ballard și pe misiunea sa de a salva copiii de traficul de persoane. În prima zi, filmul a ocupat primul loc la box office, încasând peste 14 milioane de dolari prin „pay it forward” și vânzări directe la box office.

Filmul și-a câștigat aproape tot bugetul în ziua deschiderii.

„Sound of Freedom” a învins „Indiana Jones and the Dial of Destiny”, care a jucat în alte aproape 2.000 de cinematografe și a avut un buget raportat de 295 de milioane de dolari. Filmul ei a câștigat 11 milioane de dolari si locul al doilea pe 4 iulie. 

Publicul a acordat filmului un scor cinematografic A+ și un scor de 100% pe site-ul de rating Rotten Tomatoes . 

„Mulțumită fanilor din întreaga țară, Sound of Freedom a câștigat primul loc ca filmul numărul unu al Americii de Ziua Independenței”, a anunțat Neal Harmon, CEO al Angel Studios, într-un comunicat de presă. 

Harmon a apreciat succesul filmului în ziua deschiderii prin modelul unic de donații prin crowdfunding și pay-it-forward al studioului. 

„Am primit numeroase mesaje care ne spun că cinematografele sunt pline iar biletele epuizate. Acest film și-a luat acum o viață proprie pentru a deveni ceva mai mult decât atât, o mișcare populară. Cu un rating CinemaScore A+, suntem primii în America și vom vedea răspândirea și mai mult în weekend. Lumea trebuie să vadă Sound of Freedom și știm că cel mai mare avantaj competitiv al nostru – fanii și investitorii noștri incredibili – se vor asigura că asta se întâmplă”.

Pe de altă parte, criticii și fanii au catalogat ultima parte a serialului „Indiana Jones” drept „slab” și „nefast” cu mesaje „progresiste woke” care și-au înstrăinat publicul.

Ballard, care și-a fondat propria operațiune independentă de salvare a copiilor, cunoscută sub numele de Operation Underground Railroad (OUR), a declarat pentru Fox News Digital că dorește ca filmul să inspire oamenii să se implice în cauză. El speră ca filmul să servească drept resursă și o oportunitate pentru telespectatori de a „interveni” și de a pune capăt traficului de copii.

Filmul descrie o salvare reală pe care organizația sa a efectuat-o în octombrie 2014, a spus el.

„Ceea ce vedeți în filmul „Sound of Freedom”, care s-a bazat pe o operațiune din viața reală numită „Triple Take”, a declarat președintele OUR Rescue și COO Matt Osborne, un fost agent CIA, pentru Fox News Digital. „… În octombrie 2014, în trei orașe din Columbia, timp de o oră, am ajutat autoritățile columbiene și Departamentul de Securitate Internă al SUA să salveze 123 de victime ale traficului, dintre care 55 erau minori.”

Acesta nu este primul proiect al Angel Studios din Utah care a depășit așteptările. 

„Zeci de mii” de fani au prăbușit site-ul unui cinematograf în ianuarie anul trecut, în graba lor de a cumpăra bilete pentru finalul de sezon al dramei biblice „The Chosen”. 

„Singurul Său Fiu”, bazat pe povestea din Vechiul Testament a lui Avraam și Isaac, și-a explodat bugetul, încasând 12 milioane de dolari în timp ce a avut nevoie de doar 250.000 de dolari, a raportat IndieWire .

Alte stiri din Film

Ultima oră