Primul film cu o distribuție în întregime LGBT e un eșec, scenaristul acuză "heterosexualii”: publicul heterosexual „pur și simplu nu a venit”

04 Oct 2022
Primul film cu o distribuție în întregime LGBT e un eșec, scenaristul acuză "heterosexualii”: publicul heterosexual „pur și simplu nu a venit”

Billy Eichner, scenarist și actor în filmul „Bros” a considerat că „toți cei care nu sunt niste ciudați homofobi ar trebui să meargă să vadă” filmul la cinema. Filmul, cu o distribuție în întregime LGBT, spune o poveste de dragoste între o gazdă de podcast din New York și un avocat, scrie Le Parisien.

Eșecul comediei romantice „Bros” s-ar datora lipsei de deschidere a publicului heterosexual pare să afirme creatorul acestei comedii romantice, promovată la Hollywood ca primul film homosexual deschis și "mândru". Potrivit lui Billy Eichner, începutul timid al lui „Bros” în cinema se explică prin faptul că publicul heterosexual „pur și simplu nu a venit”.

Lungmetrajul, care a costat 22 de milioane de dolari și a primit aprecieri de critică, a avut un început dezamăgitor la box office. Lansat pe 30 septembrie, a încasat mai puțin de 5 milioane în primul său weekend de spectacol în Statele Unite și Canada. În ciuda unei mari campanii de promovare de la Universal Pictures, comedia se află doar pe locul patru la box office-ul nord-american, după filmul de groază „Smile”, produs de Paramount cu un buget mai modest.

„Din păcate, asta este lumea în care trăim. Chiar și cu recenzii elogioase (…) publicul heterosexual, mai ales în unele părți ale țării, pur și simplu nu a venit să vadă Bros”, a scris scenaristul și actorul Billy Eichner pe Twitter duminică.

Filmul urmărește povestea lui Bobby, un realizator de podcast din New York, foarte atașat de viața lui de celibatar dar care își vede viața răsturnată când întâlnește un avocat la fel de afectat de frica de angajament. Realizată cu o distribuție în întregime LGBT, această comedie include mai multe scene de sex.

Un film „special și puternic”.

Pe Twitter, Billy Eichner a spus că a participat la o proiecție din Los Angeles, unde reacția publicului a fost „cu adevărat magică”. El a mai spus că un lanț de cinematografe a amenințat că va anula filmul „din cauza conținutului său gay”. „Oricine care nu este un ciudat homofob ar trebui să meargă la Bros”, a spus el. „A vedea această poveste pe marele ecran este cu adevărat special și puternic”, a adăugat el, „mai ales pentru oamenii queer care nu beneficiază adesea de astfel de oportunități”.

Faptul că un studio important de la Hollywood a așteptat atât de mult pentru a produce un film ca acesta este „absurd și enervant”, a spus el, la premiera de la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, în septembrie. „Ar trebui să existe o mulțime de filme ca acesta acum”, a spus el.

Regizorul Nicholas Stoller i-a spus că speră ca filmul să fie un succes comercial, pentru a arăta studiourilor „există un public mare pentru acest gen de povești, și nu doar un public LGBT”.

Acest lucru pare acum incert, chiar dacă cifrele pentru primul weekend de proiecție reprezintă „un început onorabil pentru o comedie romantică”, potrivit lui David Gross, expert în box office pentru firma Franchise Entertainment Research. Anterior foarte popular, genul a fost acum „sub presiune de câțiva ani”, a amintit el.

Alte stiri din Film

Ultima oră