„Mica Sirenă”: după film, Disney pregătește un serial animat cu o eroină de culoare

15 Iun 2023
„Mica Sirenă”: după film, Disney pregătește un serial animat cu o eroină de culoare

Disney a anunțat că lucrează la o nouă serie animată inspirată din filmul „Mica Sirenă”. Intitulată „Disney Junior Ariel”, această serie muzicală pentru copii mici este în producție. Ca și în filmullansat în cinematografe luna trecută, eroina va fi neagră, scrie TF1Info.

Disney continuă să promoveze diversitatea. Celebra firmă a anunțat că lucrează la o nouă serie animată pentru copii, inspirată din filmul său de animație din 1989, Mica Sirenă . La fel ca adaptarea lansată în cinematografe luna trecută, va prezenta o eroină de culoare. 

Intitulat Disney Junior Ariel , acest serial muzical pentru copii mici este în prezent în producție și urmează să fie lansat anul viitor. Este o cronică a aventurilor subacvatice ale lui Ariel, o prințesă sirenă în vârstă de 8 ani, și prietenilor ei (inclusiv Flounder) prin regatul de basm inspirat de Caraibe, Atlantica.

De asemenea, sunt foarte încântat să am un personaj cu care fiica mea se poate identifica.

„Sunt foarte încântată de Ariel, nu credeam că vom avea un personaj celebru ca ea” într-un desen animat pentru copii mici, s-a bucurat Ayo Davis, președintele Disney Branded Television, o filială dedicată conținutului TV, în timpul unei conferințe de presă la festivalul de animație de la Annecy. „Sunt, de asemenea, foarte încântată să am un personaj cu care fiica mea se poate identifica”, a adăugat liderul afro-american, potrivit AFP.

Acest proiect nu este fara primejdie pentru Disney, care a suferit comentarii rasiste pe rețelele de socializare după ce i-a oferit rolul lui Ariel cântăreței de R&B Halle Bailey în cel mai recent film al său, mai degrabă decât unei actrițe albe precum personajul fictiv de origine. 

Prima prințesă neagră a Disney a apărut abia în 2009 ca Tiana în filmul animat Prințesa și broasca.

Alte stiri din Film

Ultima oră