HISTORY difuzeaza in premiera, miniseria "GRANT", produsa de Leonardo DiCaprio

23 Oct 2020
HISTORY difuzeaza in premiera, miniseria "GRANT", produsa de Leonardo DiCaprio

HISTORY transmite, începând de sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 21:00, miniseria de 3 episoade „GRANT”, care îl are ca producător executiv pe Leonardo DiCaprio, laureat al premiului Oscar. Documentarul-eveniment spune povestea remarcabilă, dar mai puțin cunoscută, a celui de-al optsprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, Ulysses S. Grant, interpretat de actorul britanic Justin Salinger, recunoscut și pentru rolurile sale din producțiile Doctor Who, Ripper Street sau Dracula.

Acest documentar în trei părți oferă publicului o nouă perspectivă asupra figurii istorice a președintelui Grant.

Cele trei episoade urmăresc evoluția acestuia, de la omul umil, dar perseverent care a demonstrat că poate depăși obstacole incredibile, până la personalitatea legendară care a condus națiunea americană în perioada celor mai mari provocări ale sale: Războiul Civil și apoi Reconstrucția.

Născut într-o familie umilă de aboliționiști, Ulysses S. Grant nu a fost niciodată destinat măreției. Într-un moment în care națiunea era sfâșiată de problema sclaviei, Grant se căsătorește într-o familie care deține sclavi și este forțat să se confrunte cu propriile sale sentimente cu privire la egalitate.

Pe măsură ce țara se destramă în jurul lui, Grant schimbă mai multe locuri de muncă, la un moment dat fiind nevoit să vândă lemne de foc pe străzi pentru a cumpăra alimente pentru familia sa.

Doar câțiva ani mai târziu, acest om liniștit, modest, se va afla la comanda unui milion de oameni, iar strategia sa ingenioasă și determinarea îl vor ridica la rangul de erou național în timpul Războiului Civil, reușind să reunifice națiunea și contribuind la libertatea a 4 milioane de foști sclavi.

„Ulysses S. Grant este unul dintre cei mai străluciți și totuși neînțeleși președinți, iar  misiunea HISTORY este de a spune povești convingătoare și inspiraționale precum cea de față, astfel încât tot mai mulți oameni să afle despre președintele Grant, cel care a contribuit semnificativ la modelarea națiunii americane. Aceasta este o parte foarte importantă a istoriei americane care merită să fie cunoscută, de aceea, suntem entuziasmați să oferim publicului cel mai nou documentar care reflectă istoria, în forma sa pură.”, a declarat Eli Lehrer, vicepreședinte executiv și director general HISTORY.

„De-a lungul carierei mele, am avut oportunitatea să joc o varietate de personaje istorice și să aprofundez diferite perioade din fascinanta istorie americană. După cum știm cu toții, trecutul își pune amprenta asupra prezentului și istoria chiar contează. History Channel își reafirmă angajamentul față de povestirile de talie mondială și își continuă misiunea de a spune povești importante din istoria noastră comună. Sper că veți urmări acest documentar care leagă trecutul de prezent și prezintă povești care clarifică, inspiră și delectează. Aceasta este HISTORY”, a adăugat producătorul executiv, Leonardo DiCaprio.

Miniseria „GRANT” este o incursiune reală în istoria americană, redată într-un mod autentic prin scenele dramatice ce reflectă momente cheie din viața personajului, completate de interviuri cu experți de top și personalități marcante din domeniu, precum Ron Chernow, autor câștigător al Premiului Pulitzer, David Petraeus, general retras din cadrul armatei Statelor Unite și fost director al Agenției Centrale de Informații (CIA), Ta-Nehisi Coates, autor și jurnalist aclamat, precum și Elizabeth Samet, profesor de engleză la Universitatea West Point.

„GRANT” este cea de-a doua miniserie prezidențială difuzată de HISTORY, după „Washington”, ce a putut fi urmărită de telespectatori în luna iulie a acestui an.

Trailerul oficial al documentarului „GRANT poate fi urmărit aici.

Alte stiri din Film

Ultima oră