Filmul ,,Power Rangers” readuce supereroii din seria fenomen în cinematografe

09 Apr 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Filmul ,,Power Rangers” readuce supereroii din seria fenomen în cinematografe

Seria care a cucerit o generaţie întreagă ajunge pe marile ecrane din 7 aprilie într-o ecranizare de proporţii, realizată de producătorii Haim Saban, Brian Casentini, Wyck Godfrey şi Marty Bowen.

 

„Power Rangers” spune povestea a cinci adolescenți obișnuiți care trebuie să devină extraordinari pentru a-și salva micuțul orășel, Angel Grove – și lumea – de o amenințare extraterestră. Aleși de destin, cei cinci eroi descoperă cu repeziciune că ei sunt singurii care pot salva planeta. Dar pentru a face asta, vor trebui să-și depășească problemele din viața de zi cu zi și, înainte de a fi prea târziu, să-și unească forțele pentru a deveni Power Rangers.

 

Regizat de Dean Israelite („Proiectul Almanac”), „Power Rangers” îi are în rolurile principale pe Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston și Elizabeth Banks. Scenariul este scris de John Gatins („Kong: Insula Craniilor”, „Pumni de oțel”), pe baza unei povești create de Matt Sazama & Burk Sharpless („Dracula: Povestea nespusă”) și Michele Mulroney & Kieran Mulroney. Haim Saban, Brian Casentini (seria TV „Power Rangers”), Wyck Godfrey și Marty Bowen (saga „Amurg”, „Sub aceeași stea”, franciza „Labirintul”) sunt producătorii peliculei.

 

În 1984, în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri în Japonia, producătorul Haim Saban a devenit fascinat de o emisiune TV live action foarte populară, pe nume „Super Sentai”. „Mă uitam la acești cinci tineri în costume din lycra care se luptau cu monștri din cauciuc și pur și simplu m-am îndrăgostit de ei,” își amintește Saban. Acesta a reușit să intre în contact cu cei care dețineau emisiunea TV, de la care a cumpărat drepturile de difuzare în întreaga lume (mai puțin în Asia). Când serialul a avut premiera în 1993, a devenit cel mai urmărit program de televiziune pentru copii din SUA. Mai mult de atât, „Power Rangers” a devenit un fenomen cultural la nivel global.

 

„A fost unul dintre primele programe care înfățișau supereroi de diferite etnii, dar și unul dintre primele în care apăreau supereroine,” spune Saban. „Chiar a rezonat cu publicul și de atunci, a ajuns să fie difuzat în peste 150 de țări.”, a concluzionat realizatorul.

 

Acum, un nou film bazat pe acest serial îi readuce la viață pe cei cinci Power Rangers, pe care îi portretizează drept cinci adolescenți liceeni obișnuiți care descoperă că au dobândit super-puteri unice. Pentru a salva lumea, ei vor trebui să-și unească forțele.

 

Un film distribuit de Freeman Entertainment, „Power Rangers” va fi disponibil în format 3D şi 4DX.a

Alte stiri din Film

Ultima oră