Disney prezintă prima eroină grasă într-un film „emoționant” despre dismorfia corporală

28 Oct 2022
Disney prezintă prima eroină grasă într-un film „emoționant” despre dismorfia corporală

Disney a creat primul său personaj de talie mare pentru un scurtmetraj despre dismorfia corporală, scrie DailyMail 

În istoria de 85 de ani a companiei de filme pentru copii, personajele grase au apărut doar în roluri de răufăcători sau figuranți. 

Filmul, intitulat Reflect, urmărește povestea unei tinere dansatoare de balet de talie plus pe nume Bianca, „care se luptă cu propria ei reflecție, depășind îndoiala și frica prin canalizarea forței, grației și puterii sale interioare”. 

Eroina Bianca este o dansatoare de balet de dimensiuni "plus" . După cum sugerează și numele filmului, eroina luptă împotriva reflecției ei. O luptă înfățișată în video de prezentare în care Bianca poate fi văzută dansând în fața unei oglinzi care ajunge să se rupă. Înțelegem atunci că dansatoarea va trebui să se detașeze de privirea celorlalți și de standardele nerealiste de frumusețe pentru a înflori în pasiunea ei.

Regizat de Hillary Bradfield („Frozen 2”, „Encanto”), filmul face  parte din a doua serie de Short Circuit - o serie de scurtmetraje experimentale.

 „La vârsta de 16 ani, aveam nevoie de acest scurtmetraj Disney înainte de a renunța la balet, pentru că nu voiam să mai fiu fata grasă din clasă. Mă bucur că cei mici vor avea asta. Nota 10 pentru Reflect!' a scris Hillary Bradfieldpe Twitter.

Dismorfia corporală este o afecțiune de sănătate mintală în care o persoană își face griji obsesive cu privire la defectele aspectului său fizic. Pacienții dezvoltă comportamente și rutine compulsive, cum ar fi folosirea excesivă a oglinzilor sau evitarea lor completă.

Aceste obsesii și comportamente provoacă suferință emoțională și au un impact semnificativ asupra capacității oamenilor de a-și continua viața de zi cu zi.  În acest fel, afecțiunea este strâns legată de tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC).

Persoanele cu aceasta afecțiune se pot izola pentru a evita situațiile în care aspectul lor le poate provoca anxietate sau stânjenire. 

Fanii Disney au cerut de multă vreme corporației să creeze prințese grase iar anul trecut, Disney a fost acuzat că impune „standarde de frumusețe nerealiste” asupra copiilor după ce a inclus un personaj cu proporții exagerate în scurtmetrajul Inner Workings. Personajul Kate, a stârnit indignare online, datorită brațelor subțiri și a taliei minuscule, care este abia mai mare decât gâtul ei.

Alte stiri din Film

Ultima oră