Au început filmările la "Moromeții 2". Unde s-a cazat Horaţiu Mălăele

18 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Au început filmările la "Moromeții 2". Unde s-a cazat Horaţiu Mălăele

Filmările la 'Moromeții 2', în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rolul principal, debutează, luni, în comuna Talpa, locație unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului. Horațiu Mălăele, care va interpreta rolul lui Moromete, nu a vrut să facă naveta la Bucureşti, ci a ales să stea în gazdă la primarul comunei Talpa.

Filmul este inspirat din cel de-al doilea volum "Moromeții", "Viața ca o pradă". În rolurile principale ale filmului vor juca Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), dar și Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Comuna Talpa este situată la 39 de kilometri de comuna Siliștea Gumești, localitatea natală a scriitorului Marin Preda.

De două luni, autoritățile comunei și localnicii fac voluntariat pentru a realiza condiții optime pentru filmări. Prin această nouă producție, edilul localității speră ca Talpa să ajungă să facă parte din circuitul turistic al țării.

Filmările în comuna Talpa vor dura trei săptămâni și au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeași în care s-a înregistrat prima peliculă. Pentru decor a fost nevoie de realizarea mai multor obiective și de figuranți, utilaje agricole și animale, spune primarul comunei, Benone Rababoc.

"S-a improvizat o cârciumă, o fațadă a unei primării. Atât eu cât și mulți oameni din comună, cei de la ajutor social, am dat o mână de ajutor. Era normal să facem lucrul acesta. De două luni facem parte din echipa de pregătire. Este bucuria mare și avem speranța să se întâmple ceva după asta. De 20 de ani îmi doresc să dau viață comunei", a declarat Rababoc pentru Agerpres.

În perioada filmărilor, actorii au ales să facă naveta la Alexandria, București sau chiar să se mute în comuna Talpa.

"Oamenii au început să îndrăgească comuna. Personajele principale au ales să rămână în localitate. Horațiu Mălăele e cazat la mine. Sunt actori care sunt rămași în casele oamenilor din localitate. Sunt modești, simpli. Pe mine m-au impresionat. Sunt deschiși pentru localitate, pentru oameni, pentru tot ce se întâmplă", a mai spus primarul.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră