Alain Delon: invitați prezenți, telefoane interzise, ​​prezența câinelui Loubo… detalii despre ceremonia de adio

25 Aug 2024
Alain Delon: invitați prezenți, telefoane interzise, ​​prezența câinelui Loubo… detalii despre ceremonia de adio

Alain Delon nu a dorit un omagiu național și a fost înmormântat sâmbătă în proprietatea sa din Douchy (Loiret) în prezența a câteva zeci de oaspeți, prieteni apropiați ai clanului Delon, scrie La Voix du Nord.

Printre ei, șoferul său timp de 25 de ani Daniel, fosta partenera a actorului și mama lui Anouchka și Alain-Fabien Rosalie van Breemen, actrițele Nicole Calfan și Géraldine Danon (care este și fina actorului), Paul Belmondo, Marie și Sarah Poniatowski (tatăl lor era un prieten apropiat al lui Delon), Thierry Frémeaux (directorul festivalului de la Cannes), producătorul Alain Terzian, Michel Drucker, precum și președintele Île-de-France Valérie Pécresse și ministrul Culturii Rachida Dati , conform Paris-Match. Primii invitați (din cei patruzeci prezenți) au sosit în jurul orei 13.30.

Telefoanele mobile au fost luate de la toți cei prezenți la înmormântare, pentru confidențialitate. La cererea familiei, prefectura interzisese și survolarea proprietății pe tot parcursul weekendului.

Ceremonia din capela Domaine de la Brûlerie a început în jurul orei 16.00. Sicriul a ajuns în sunetul coloanei sonore Clan des Siciliens, întâmpinat de cei trei copii ai vedetei, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien. Și-au luat apoi locurile în primul rând, alături de propriii copii.

Cortina a cazut

Pe broșură a fost aleasă o fotografie alb-negru a unui Delon cu barbă, din filmul Aventurierii și care a fost făcută celebră  de o reclamă. Cu acest titlu: „Coborâți cortina” conform Le Parisien.

În conformitate cu dorințele actorului, care definise termenii înmormântării sale de câțiva ani, ceremonia a fost celebrată de Jean-Michel Di Falco. În slujba sa, el a insistat asupra „autenticității” actorului, descriindu-l și „ca un refugiu și un magician al fericirii pentru societate ”.

Actorul Vincent Lindon a ținut primul discurs. Apoi cei trei copii Delon au vorbit pe rând. Potrivit mărturiilor culese de Le Parisien, discursul celui mai mare, Anthony, a fost „emotionant”.

Pe toată durata ceremoniei, câinele Loubo, care a însemnat atât de mult pentru Alain Delon s-a plimbat în voie pe culoar.

Actorul a fost înmormântat acasă, așa cum și-a dorit. O procedură „ excepțională  ” care a necesitat autorizație prefecturală.

Alte stiri din Film

Ultima oră