Actorul Bruce Willis suferă de afazie și își încheie cariera

30 Mar 2022
Actorul Bruce Willis suferă de afazie și își încheie cariera

Actorul emblematic al anilor 1990, actorul Bruce Willis își încheie cariera în această miercuri, 30 martie, din cauza problemelor de sănătate, anunță familia sa, scrieAFP citat de Europe1

Actorul în vârstă de 67 de ani a jucat printre altele în Die Hard, Pulp Fiction și Armageddon. Bruce Willis suferă de afazie, o afecțiune care îl împiedică să comunice corect.
Celebrul actor de acțiune Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, își încheie cariera din cauza „problemelor de sănătate”, inclusiv tulburărilor de limbaj, a anunțat miercuri familia sa.

"Iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate și a fost recent diagnosticat cu afazie care îi afectează abilitățile cognitive. Prin urmare, și după o analiză atentă, Bruce renunță la această carieră care a însemnat atât de mult pentru el", scrie familia sa pe Instagram. Mesajul este semnat de soția actorului, Emma Heming Willis, precum și de fosta sa soție Demi Moore și de fiicele sale Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Rumer Willis (@rumerwillis)

O boală care te împiedică să comunici corect
Potrivit specialiștilor de la Clinica Americană Mayo, afazia apare adesea după un accident vascular cerebral sau un traumatism cranian și împiedică pacientul să comunice normal. „Îți poate afecta capacitatea de a vorbi, de a scrie și de a înțelege limbajul, atât vorbit, cât și scris”, explică ei.

Bruce Willis s-a remarcat pentru prima dată în anii 1980 cu un rol recurent în seria „Moonlight” alături de Cybill Shepherd, dar filmul de acțiune „Die Hard” din 1988 l-a transformat într-un star internațional în rolul invincibilului John McClane. Saga a avut două sequel-uri în anii 1990, confirmând notorietatea lui Bruce Willis care devenise una dintre referințele genului.

După o serie de succese până în anii 2000, steaua actorului apusese și acesta nu se mai bucurase de aceleași succese comerciale

Alte stiri din Film

Ultima oră