Zelensky: va fi „mai complicat” să recuperăm Donbasul, populația de acolo nu va accepta

03 Dec 2023
Zelensky:  va fi „mai complicat” să recuperăm Donbasul, populația de acolo nu va accepta

În timpul unei călătorii de lucru în regiunea Mykolaiv, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, s-a întâlnit cu studenții a trei instituții de învățământ superior din Mykolaiv: Universitatea Națională de Construcții Navale Amiralul Makarov, Universitatea Națională Agrară din Mykolaiv și Universitatea Națională a Mării Negre Petro Mohyla, scrie siteul presedintiei ucrainene

Adresându-se studenților, șeful statului a mulțumit tinerilor pentru că au rămas în Ucraina și au făcut studii superioare aici, în ciuda războiului cu Rusia.

Răspunzând la întrebarea despre modul în care statul intenționează să se ocupe de persoanele care locuiesc de mult timp în teritoriile ocupate temporar de Rusia după eliberarea Donbasului și Crimeei, Zelenskya remarcat că situația cu Donbas este mai complicată decât cea din Crimeea, pentru că după ocupația din 2014 a apărut o liniede separare în Donbas, unde au existat ostilități constante care au implicat separatiști ucraineni care au luptat de partea ocupanților.

"Crimeea așteaptă cu mare nerăbdare să se întoarcă, iar Donbasul așteaptă și el. Dar va fi extrem de greu, pentru că cea mai mare parte a acestui teritoriu a fost ocupată și militarizată la maximum. Oamenii au mers la linia de separare și apoi la războiul plin la scară împotriva noastră”, a remarcat președintele.

Volodymyr Zelenskyy a subliniat că principalul lucru pentru Ucraina de astăzi este păstrarea integrității existente în țară, ceea ce este o experiență unică de unire a țării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră