Zelensky: Ucraina va produce „un milion de drone” în 2024

19 Dec 2023
Zelensky: Ucraina va produce „un milion de drone” în 2024

Ucraina va produce "un milion de drone" pentru armata sa în 2024, a anunțat marți președintele Volodymyr Zelensky în timp ce aceste dispozitive joacă un rol crucial în războiul împotriva Rusiei . "Vom produce un milion de drone anul viitor", a asigurat el în cadrul conferinței de presă anuale organizate La Kiev, scrie RTBF

Potrivit oficialilor ucraineni, forțele ucrainene au nevoie de 100.000 până la 120.000 de drone de diferite tipuri pe lună pentru a face față armatei ruse. În aproape doi ani de la invazia rusă a Ucrainei, dronele de toate tipurile (explozive, drone de recunoaștere etc.) s-au impus pe câmpul de luptă, declanșând o cursă a înarmărilor, ambele tabere temându-se în mod egal de ele pe masură ce le folosesc din abundență. În ultimele luni, accentul s-a pus pe dronele FPV (First person view). Echipați cu căști de realitate virtuală, piloții lor pot vedea imagini ale terenului în direct ca și cum s-ar afla direct la bord.

Aceste dispozitive sunt folosite pentru a arunca grenade și a servi din nou, sau pentru a exploda cu încărcătura asupra țintei sale sau pentru a observa mișcările inamicului care va deveni țintă pentru un alt dispozitiv exploziv, artilerie sau tancuri. Confruntată cu cererea în creștere din partea armatei, Ucraina se asigură că face tot posibilul pentru a crește producția națională a acestor dispozitive. Numărul companiilor ucrainene – adesea private care colaborează cu armata – care produc drone a crescut de la 80 în toamna lui 2022 la 200 recent, potrivit ministrului ucrainean al transformării digitale, Mykhaïlo Fedorov.

Alte stiri din Externe

Ultima oră