Zelensky: Ucraina devine din ce în ce mai puternică

30 Iul 2023
Zelensky: Ucraina devine din ce în ce mai puternică

„Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei, către centrele sale simbolice și bazele militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural și absolut just”, a declarat duminică președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, în discursul său zilnic , pe marginea unei vizite la Ivano-Frankivsk (în vestul Ucrainei), scrie Le Monde

„Ucraina devine din ce în ce mai puternică”, a adăugat el în cea de-a 522-a zi a războiului, spunând că „agresiunea rusă este faliment pe câmpul de luptă”, deoarece liderii ruși se așteptau ca „operațiunea militară specială” să dureze doar „o săptămână sau două” .

Președintele ucrainean și-a avertizat însă poporul că țara trebuie să se pregătească împotriva noilor atacuri iarna viitoare: „Teroriștii ruși pot încă ataca sectorul nostru energetic și instalațiile noastre critice."

Rusia a anunțat duminică dimineață că a respins două atacuri separate cu drone peste noapte, unul care vizează peninsula anexată Crimeea și celălalt Moscova. Nu a existat nicio victimă, au afirmat rușii duminică dimineață. Dacă Moscova a denunțat „o tentativă a regimului de la Kiev”, ucrainenii nu au revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră