Zelensky: „Trebuie să pregătim societăţile. Iarna va fi grea pentru toată lumea, de la Letonia și Polonia până la Marea Britanie și Statele Unite”

11 Sep 2022
Zelensky: „Trebuie să pregătim societăţile. Iarna va fi grea pentru toată lumea, de la Letonia și Polonia până la Marea Britanie și Statele Unite”

Moscova speră să „rupă” rezistența ucraineană în această iarnă, mizând pe problemele de încălzire din Ucraina și pe o posibilă slăbire a sprijinului occidental pentru Kiev din cauza creșterii prețurilor la energie, a avertizat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelensky, scrie Le Monde.

„Brutalitatea din timpul iernii ar trebui să ajute atunci când brutalitatea umană nu mai este suficientă ”, a adăugat el, în cadrul forumului internațional anual Yalta European Strategy (YES) de la Kiev. Rusia ar putea astfel viza cu atacurile sale  „companii și infrastructuri care asigură încălzire”  în Ucraina, a asigurat Zelensky, solicitând Occidentului să ofere țării sale mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Pentru  Zelensky, Moscova ar putea, de asemenea, să-și „reducă la zero”  livrările de gaz către Europa, pentru a forța capitalele occidentale să caute compromisuri cu Moscova. „Trebuie să pregătim societăţile (...). Iarna va fi grea pentru toată lumea, de la Letonia și Polonia până la Marea Britanie și Statele Unite” , a lansat domnul Zelensky. „Trebuie să supraviețuim în această iarnă” .

De asemenea, el a cerut occidentalilor să rămână uniți împotriva Rusiei, avertizând împotriva  „oboselii”  față de războiul din Ucraina. 

„Sprijinul Ucrainei în războiul său trebuie menținut ”, a subliniat el. „Nu vă așteptați să fie spus „suficient”. Nu va fi „destul” până când vom câștiga ”, a insistat domnul Zelensky.

Alte stiri din Externe

Ultima oră