Zelensky respinge propunerea lui Macron de armistițiu olimpic

19 Mai 2024
Zelensky respinge propunerea lui Macron de armistițiu olimpic

Moscova ar folosi orice suspendare a ostilităților pentru a-și spori avantajul militar, a declarat președintele ucrainean pentru AFP, scrie Politico

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a respins apelul președintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistițiu în războiul dintre Ucraina și Rusia în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

Rusia ar folosi orice suspendare a ostilităților pentru a-și exercita avantajul militar, a spus Zelenskyi într-un interviu acordat vineri Agence France-Presse .

„Să fim sinceri… Emmanuel, nu cred”, a declarat Zelenskyy pentru AFP . „Cine poate garanta că Rusia nu va folosi acest timp pentru a-și aduce forțele pe teritoriul nostru?” el a intrebat.

„Suntem împotriva oricărui armistițiu care joacă în mâinile inamicului”, a spus Zelenskyy.

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat presei de stat că a discutat despre ideea unui armistițiu olimpic cu omologul său chinez Xi Jinping. Întrebat dacă ar sprijini ideea, Putin ar fi răspuns cu o critică la adresa autorităților sportive occidentale.

În interviul său pentru AFP, Zelensky a promis că va continua să lupte cu armata Rusiei. „În primul rând, nu avem încredere în Putin”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră