Zelensky: „Putin trebuie să iasă de unde este și să vină să mă întâlnească"

28 Mar 2022
Zelensky: „Putin trebuie să iasă de unde este și să vină să mă întâlnească"

In interviul cu media din Rusia Zelensky a recunoscut că ar fi „imposibil” să forțeze complet Rusia sa plece de pe teritoriul țării sale pentru că acest lucru „ar duce la un al treilea război mondial” si ca pentru a ajunge la o înțelegere, Vladimir Putin rebuie să iasă de unde este și să vină să îl întâlnească, scrie 7sur7

Presedintele ucrainean Zelensky a vorbit într-un apel video de 90 de minute cu jurnaliştii ruşi de la postul de televiziune de opoziție Dojd, site-ul independent Meduza și ai cotidianului Kommersant.

Șeful statului ucrainean a declarat că o victorie pentru Ucraina ar fi ca trupele ruse să se „retragă în” teritorii separatiste. Președintele Zelensky a cerut „întoarcerea acolo unde a început totul și de acolo vom încerca să rezolvăm problema Donbass”.

"Înțelegem că este imposibil să eliberăm complet teritoriul, să forțăm Rusia. Acest lucru ar duce la al treilea război mondial, înțeleg pe deplin și îmi dau seama de asta", a spus el, adăugând că "circa 20.000 de oameni" au murit de la începutul conflictului.

Putin să vină să mă întâlnească

„Cred că putem pune capăt războiului rapid și (președintele rus Vladimir) Putin și anturajul său sunt cei care trag de timp”, a spus el. "Trebuie să ajungem la o înțelegere cu președintele Federației Ruse. Dar pentru a ajunge la o înțelegere, el trebuie să iasă de unde este și să vină să mă întâlnească", a spus Zelensky.

Alte stiri din Externe

Ultima oră