Zelensky promite că Rusia va suferi „ravagii” în 2024

01 Ian 2024
Zelensky promite că Rusia va suferi „ravagii” în 2024

Într-un discurs televizat, președintele ucrainean a asigurat că țara sa va avea în curând un milion de drone, precum și avioane F-16. „Deci dușmanii noștri vor vedea cum arată furia noastră”, a avertizat el la șaptezeci și două de ore după bombardamentele masive asupra Ucrainei, scrie Le Monde

Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a promis duminică, în felicitările de Anul Nou, că va „face ravagii” în forțele ruse care i-au invadat țara în urmă cu aproape doi ani.

„Anul viitor, inamicul va suferi ravagiile producției noastre interne ”, a spus Zelensky, asigurând că Ucraina va avea un milion de drone în arsenalul său până în 2024. Discursul său televizat a fost ilustrat de imagini cu artilerie ucraineană și avioane de luptă.

Acest mesaj de Anul Nou vine la mai puțin de șaptezeci și două de ore după ce Moscova a lansat numeroase rachete și drone asupra orașelor ucrainene, ucigând 39 de persoane într-unul dintre cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului.

„Piloții noștri au stăpânit deja F-16-urile și este sigur că le vom vedea în curând pe cerul nostru ”, a spus el. Deci, dușmanii noștri vor vedea cum arată furia noastră"

Zelensky a îndemnat, de asemenea, pe aliații săi occidentali să-și mențină sprijinul, pe măsură ce semnele oboselii de razboi cresc.

„Ucrainenii sunt mai puternici decât toate intrigile, toate încercările de a diminua solidaritatea globală, de a submina coaliția aliaților noștri ”, a avertizat Zelensky.

Alte stiri din Externe

Ultima oră