Zelensky: Președintele chinez „mi-a dat cuvântul” că nu va vinde arme Rusiei

14 Iun 2024
Zelensky: Președintele chinez „mi-a dat cuvântul” că nu va vinde arme Rusiei

Volodymyr Zelensky a fost întâmpinat cu brațele deschise, joi, în Italia, unde are loc G7. Liderii prezenți au anunțat în special un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, scrie Le Figaro

Președintele chinez Xi Jinping „mi-a dat cuvântul” că Beijingul nu va vinde arme Rusiei, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelensky joi, 13 iunie , în timpul unei conferințe de presă comună cu Joe Biden. „Am avut o conversație telefonică cu liderul Chinei. El a spus că nu va vinde arme Rusiei. Vom vedea ”, a spus el pe marginea G7 din Italia. „Mi-a dat cuvântul”, a adăugat el.

Liderii G7 l-au întâmpinat joi cu brațele deschise în Italia pe Volodymyr Zelensky, anunțând un împrumut de 50 de miliarde de dolari și un acord de utilizare a activelor rusești înghețate pentru a ajuta Kievul să se apere, demonstrând, potrivit președintelui SUA, că Occidentul „nu se dă înapoi” de la Vladimir Putin. Acest pas înainte la G7 și acordul bilateral de securitate dintre Kiev și Washington în aceeași zi în marginea acestui summit „demonstrează lui Putin că nu ne va epuiza, că nu ne poate dezbina”, a subliniat el în timpul acestuia aceeași conferință de presă cu omologul său ucrainean.

Alte stiri din Externe

Ultima oră