Zelensky: „Populația rusă este spălată pe creier”

24 Apr 2022
 Zelensky: „Populația rusă este spălată pe creier”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut sâmbătă o conferință de presă în fața a zeci de jurnaliști într-o stație de metrou din Kiev, scrie La Repubblica

"Populația rusă este, din păcate, spălată pe creier de propagandă. Aceasta este o realitate. Sunt sigur că, dacă rușii ar cunoaște adevărul, cetățenii ruși și-ar da seama de importanța negocierilor. Chiar și rușii ar fi surprinși de cantitatea de minciuni care a fost revărsată asupra lor. Acest lucru s-ar întâmpla dacă ar exista o narațiune veridică a ceea ce se întâmplă.” 

"Noi, ucrainenii, nu vom renunța niciodată. Am dovedit prin fapte că aceasta este singura modalitate de a ne apăra libertatea. Rușii se comportă la fel ca naziștii, torturând populația. Atrocitățile lor sunt asemănătoare cu cele comise de naziști.” „Acest război va fi scris în cărțile de istorie”, adaugă el.

Intrebat despre comentariile în care a spus că rușii trebuie să afle adevărul despre comportamentul țării lor pe plan intern și pe scena mondială Zelensky a răspuns: „O ființă umană care vrea să afle adevărul va găsi adevărul... acea persoană va găsi răspunsurile... când nu stăm doar cu ochii lipiți de TV de propagandă rusă”.

„Dacă vor să afle adevărul, trebuie să accepte adevărul”, a dăugat el.

„Trebuie să părăsească acest joc pe computer care este viața în Federația Rusă, este realitate virtuală, trebuie să iasă din el, trebuie să-și scoată ochelarii 3D și să se întoarcă în lumea civilizată”.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră