Zelensky: „Nu sunt pe deplin sigur că Putin este încă în viață”

19 Ian 2023
Zelensky: „Nu sunt pe deplin sigur că Putin este încă în viață”

Liderul ucrainean a vorbit la un mic dejun de joi, pe marginea  reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția. Volodimir Zelensky a susținut că nu știe cu cine să vorbească în Rusia cu privire la pace, deoarece „nu este sigur dacă Vladimir Putin este încă în viață” scrie La Repubblica

"Nu prea înțeleg cu cine și despre ce să vorbesc. Nu sunt sigur dacă este președintele Rusiei. Nu prea înțeleg dacă este în viață și cine ia deciziile". a spus președintele ucrainean Volodymyr Zelensky într-o înt^lnire prin video cu Forumul Economic Mondial de la Davos, adăugând că nici măcar nu înțelege „cum se poate promite liderilor europeni un lucru și a doua zi lansează o invazie la scară largă a unei țări. Nu prea înțeleg cu cine avem de-a face. Când spunem „discuții de pace”, nu prea înțeleg cu cine ar trebui să le avem.” a spus el.

Peskov: „Putin este în viață chiar dacă Zelensky ar prefera să nu fie” 

"Președintele rus Vladimir Putin este în viață, la fel ca toată Rusia. Și președintele ucrainean Volodimir Zelensky ar trebui să-și dea seama de asta, repede, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la o conferință de presă, vorbind despre îndoielile exprimate de Zelensky cu privire la faptul că Putin este în viață. „Este clar că Zelensky ar prefera ca nici Putin, nici Rusia să nu existe”, a spus Peskov.

"Este clar că atât Rusia, cât și Putin sunt o mare problemă pentru Ucraina de astăzi și pentru Zelensky. Și este clar că din punct de vedere pur psihologic, Zelensky ar prefera ca nici Rusia, nici Putin să nu existe, dar își dă seama că Ucraina realizează că Rusia și Putin există și vor exista și că mai devreme sau mai târziu vor trebui să renunțe la tot ce este rusesc, va fi cu atât mai bine pentru o țară precum Ucraina”, a spus Peskov reporterilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră