Zelensky: „Nu este momentul pentru alegeri”

07 Noi 2023
Zelensky: „Nu este momentul pentru alegeri”

„Trebuie să ne unim, să nu ne divizăm, să nu ne împrăștiem în certuri sau alte priorități”, a declarat președintele ucrainean, în timp ce războiul împotriva Rusiei încă dezlănțuie, scrie Le Figaro

Nu este momentul alegerilor ” în Ucraina, a spus luni Volodymyr Zelensky în mijlocul unei dezbateri între liderii țării cu privire la posibila desfășurare a alegerilor prezidențiale programate pentru 2024.

Trebuie să decidem că timpul este despre apărare, despre bătălia, de care depinde soarta statului și a poporului, și nu despre farsa, pe care doar Rusia o așteaptă de la Ucraina. Cred că nu este momentul alegerilor”, a spus el în discursul său zilnic.

Trebuie să ne unim, să nu ne divizăm, să nu ne împrăștiem în certuri sau alte priorități”, a mai spus el.

Dacă Rusia nu și-ar fi lansat invazia în februarie 2022, alegerile legislative ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina în octombrie a acestui an și alegerile prezidențiale din martie 2024. Dar, în fața situației actuale, Kievul a repetat deja că se află în fața unei dileme, aliații săi occidentali presând Ucraina să organizeze alegeri democratice, chiar dacă aproape 20% din teritoriul său este ocupat de Rusia și milioane de ucraineni sunt refugiați în străinătate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră