Zelensky le cere rușilor să „protesteze” împotriva mobilizării: „Luptă! Fugi!Sau predă-te”

23 Sep 2022
Zelensky le cere rușilor să „protesteze” împotriva mobilizării: „Luptă! Fugi!Sau predă-te”

În timpul discursului său video tradițional, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ruși să protesteze față de mobilizarea pe frontul ucrainean, scrie La Depeche.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky i-a îndemnat joi pe ruși să „protesteze” împotriva mobilizării pe frontul ucrainean anunțată de Kremlin sau să „se predea” forțelor de la Kiev.

„55.000 de soldați ruși au fost uciși în acest război în șase luni (...) Vrei mai mult? Nu? Așa că protestează! Luptă! Fugi! Sau predă-te” armatei ucrainene, a spus el în rusă în tradiționalul său video. „Acestea sunt opțiunile tale de a supraviețui”.

"Sunteți deja complice la toate crimele (ale armatei ruse), crime și torturi ale căror victime sunt ucrainenii. Pentru că tăceți. Pentru că încă tăceți", a acuzat Volodymyr Zelensky. Și să afirme că autoritățile ruse se pregătesc să mobilizeze „până la un milion de oameni”. Oficial, Moscova a anunțat cu o zi înainte de mobilizarea de miercuri a 300.000 de rezerviști.

Peste 1300 de arestări

„Pentru tine este momentul alegerii. Pentru bărbații din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi, de a deveni invalid sau de a-și păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-și piardă soții pentru totdeauna, fiii, nepoții sau să încerce în continuare să-i protejeze împotriva morții, împotriva războiului, împotriva unui singur om, Vladimir Putin”, a spus Volodimir Zelensky.

Peste 1.300 de persoane au fost arestate miercuri în timpul demonstrațiilor improvizate împotriva mobilizării în toată Rusia, potrivit ONG-ului OVD-Info.

Anunțul mobilizării a provocat și un aflux de ruși care doresc să părăsească țara , cu cozi semnalate la granițele terestre cu mai multe țări. Nu a fost disponibilă nicio estimare a numărului. Kremlinul a negat amploarea plecărilor, vorbind de un fenomen „foarte exagerat”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră